19 Yaşında Sac Dokulmesi
Sağlık0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- 19 Yaşında Sac Dokulmesi
-
20-10-2022, 19:28:48Son 1.5 yılda şakaklarda ciddi sac dokulmesi oldu. Baba tarafı kel anne tarafı da tam tersi ama baba tarafına cekmişim herhalde. Dokulme surecinin hızlandığı donemde kreatin kullanıyordum ve ciddi stresli, mental olarak zor bir donem geciriyordum. Sanırım sureci hızlandıran faktorler bunlar oldu. Şu an kreatin kullanmıyorum stresten de olabildiğince kurtuldum. Minoksidil kullanıyorum ama DHT baskılayıcı bir ilaca da ihtiyac olduğunu biliyorum. Yaş 19 olduğu icin dutasterid veya finasterid kullanmak ile kullanmamak arasında cok kararsızım. Erken yaşta DHT baskılamak herhangi bir sorun oluşturur mu? Bu sorunlar ilacı bıraktığımda geri donuşumlu olacaksa denemek isterim cunku sac dokulmesinin yaptığı psikolojik baskı cok daha zor. Şu an saclarım uzun olduğu icin bir sıkıntı yok. Arkalarda zaten hic dokulme yok ama onlem almazsam 1-2 yıla ciddi sorun olacağı gayet acık. En azından sureci geciktirirsem ileride sac ekimi ile sorunu iyice minimalize ederim. Bir doktora sormak yerine buraya yazmamın sebebi bu iki ilac konusunda deneyimi olan varsa onlardan direkt surec hakkında bilgi almak.