Kayseri'nin Kocasinan ilcesinde 12 Ağustos'ta, Gevhernesibe Mahallesi Ataturk Bulvarı'ndaki ara buluculuk ofisinde kooperatif alacağı goruşmeleri sırasında ara buluculuk yapan avukat Savaş Unlu ile Ersoy K. arasında tartışma cıktı. Kısa surede buyuyen tartışma, bıcaklı kavgaya donuştu. Ersoy K., uzerindeki bıcakla Unlu'yu sol kolundan yaralayıp, kactı. İhbarla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince Kayseri Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Unlu, tedavisinin ardından taburcu edildi. Polis ekipleri, kacan Ersoy K.'yı yakalayıp, gozaltına aldı. İşlemleri sonrası adliyeye sevk edilen Ersoy K., cıkarıldığı hakimlikce tutuklandı. Avukat Savaş Unlu'nun şikayeti sonrası Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yuruttuğu soruşturma tamamlandı. Kayseri 15'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Ersoy K. hakkında 'kasten yaralama' sucundan 1 yıldan 3 yıla kadar, 'mala zarar verme' sucundan 1 yıldan 4 yıla kadar, 'tehdit' sucundan 2 yıldan 5 yıla kadar, 'hakaret' sucundan ise 1 yıldan ile 2 yıla kadar olmak uzere toplam 14 yıla kadar hapis cezası istendi. Kayseri 15'inci Asliye Ceza Mahkemesinde gorulen davanın ilk duruşmasına sanık Ersoy K., tutuklu bulunduğu cezaevinden Sesli ve Goruntulu Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katılırken, Savaş Unlu mahkeme salonunda hazır bulundu. Duruşmada 20 avukat da vekalet sunarak Savaş Unlu'ye destek verdi. Mahkeme hakiminin talimatı ile pandemi gerekcesiyle duruşmaya gazetecilerin alınmasına izin verilmedi.

DHA'nın aktardığına gore iddianamedeki ifadesini tekrar ettiği oğrenilen sanık Ersoy K.,
"Kendisiyle tartıştık. 3 defa elini beline attı. Silah cekecek zannettim. Silahı goremedim. Ben de cebimden anahtarlığımı cıkardım. Anahtarlıkta yer alan cakımı cıkardım ama acmadım. Silahı cıkarmayınca ben de cakıyı cebime koydum, sonra birbirimize sarılı şekilde tartışmaya başladık. Kavga ederken, avukatın masasına birlikte duştuk. Dışarı cıktılar, sonra tanımadığım 3 kişi bizi ayırdı. Avukat, 'Ne kadar adam varsa getirin' dedi. O sozu duyunca kactım" dedi. Mahkeme hakimi, ara karar ile sanık Ersoy K.'nın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek, tanıkların diğer celse dinlenmesine karar hukmedip, duruşmayı erteledi.