2019 şubat Korona Başlangıcı zamanları;
Bacağımda hic daha once hissetmediğim ağrılar, ne olası ki bu? Her zamanki gibi ağrılardır gecer. Anne benim hala bacağım ağrıyor? Boyun uzuyordur gecer. Hayır gecmez. 4 ay boyunca devam eden ağrılar sonucu doktora gitmeye karar verdik.
2019 Haziran Aile Hekimi;
Neren ağrıyor oğlum? Şurası. Al şu ilacı ic Gecer. -1 hafta sonra- Hala ağrıyor? Al şu iğneleri vurdur rontgen cektir gel. -1 hafta sonra- Oğlum sen kaza mı gecirdin ne oldu boyle beline? Hayır kaza falan gecirmedim ne oldu? Sen git bir MR cektir sonra fizik tedavi doktoruna gorun.
MR denilen makine ilk defa gireceğim neymiş bu? Oval bicimde olan makineye girersin ve makine kendi isteğine gore sana ağır metal muzik parcaları dinletir
2019? Fizik Tedavi Doktoru 1;
Sol tarafında buyuk bir fıtık oluşmuş. Al şu ilacları, fizik tedavi ve rehabilitasyona git, sonrası Allah kerim. 1 ay boyunca gittim, bele titreşimli alet bağlanır ve ağrıyı gecireceği iddia edilir. İşe yaradığını soyleyenleri gordum ama bende hicbir işe yaramadı.
2019? Fizik Tedavi Doktoru 2;
Sol tarafında fıtık var, al şu egzersizleri yap ilacları ic, EMG cektir gel. Allah Allah nedir ki bu EMG? Fıtığın hangi sinire baskı yaptığını oğrenmek icinmiş. İğneyi alırlar ağrı giden bacağına saplarlar saplıyken tum gucunle bileğinle bastır şunu yap bunu yap. Biraz acılı bir işlemdir, yaklaşık 15-20 farklı yerden delinmişti bacağım.
Doktor hanım EMGyi de cektirdik şimdi? Sinirinde hasar yok egzersizlerine devam et gecer, boyle yaşamaya alış. Boyle yaşamaya alışmak
Tum bunlar olurken artık yururken normal basamamaya hapşırurken oksururken ve gulerken canım acıdığı icin, ayakta dururken ağrılarım arttığı icin yaşam kalitem gittikce duşuyordu. Korona olduğu icinde yuzmeye gidemiyordum.(Sabah kalktığımda ağrıdan ve yeni olarak karıncalanmadan ustune basamama durumum başladı.)
2019? Fizik Tedavi Doktoru 3;
Doktor bey boyle şoyle... 2. MR'ı cektir gel. -1 hafta sonra- Sol tarafında buyuk bir fıtık şoyle boyle... E hocam ben bunları biliyorum? Ne yapmam lazım? Hızlı kalkma şoyle otur boyle otur, E ağrı nasıl gececek? Sen git bir beyin cerrahına gozuk. Beyin cerrahı mı? Ne alakadır şimdi bu? Tum bunlar devam ederken eve FİZYOTERAPİST gelmeye başladı. DSO'nun onayladığı bazı egzersizlerle fıtık sayesinde kendine koruma mekanizması oluşturan vucuda karşı kasları gevşetmek ve yurumeyi duzeltmek ve benzer coğu şey icin. İlk geldiğinde fıtık ağrısı giden sol bacağımı hic kaldıramıyordum fakat şu tarihte ağrılarım devam etse de bayağı bir gelişme olduğunu soyluyor kendisi.(Ağrılarım devam etse de bacağımda guc kaybı yok.)
2020 Beyin Cerrahi 1; Ozel hastane, tek muayene 900TL. Gittiğimizde sadece MR sonuclarına bakarak muayene etmeden fıtığın 2. evreden 3. evreye cıktığını, ve artık ameliyat haric bir cozum olmadığını soyledi. Bu fıtığın evreleri mi varmış yahu? Neden daha once bize soylenmedi? Bu arada beyin cerrahını kotulemiyorum. Bayağı yuksek başarıları olan ve cok iyi bir adammış, coğu kişiyi olumden kurtarmış. Bu sebeple bel fıtığı ameliyatı onun icin cocuk oyuncağı olduğu icin direkt bunu soyledi muhtemelen. Ama ben daha 15 yaşındayım.
2020 Beyin Cerrahı 2 ve Şu anki zaman;
Muayene de doktor hanım guc kaybımın olmadığını, bu yuzden cekilen MR'a da bakarak hala kurtulabilinecek durumda olduğunu, Fizyoterapist tedavisine devam etmem gerektiğini ve karıncalanma icin bazı vitamin hapları verdi. Yuzmenin faydalı olduğu soylendi fakat korona donemi kapalı her yer
Sonuc olarak, fıtığın ilerleyen bir şey olduğunu bilin, fizik tedavi ve rehabilitasyon işe yaramazsa oyalanmadan bir **fizyoterapist** bulun.-Yaptığı şeyin adı da manuel tedaviymiş sanırım.- Ben gidemiyorum ama yuzmeye gidin. Neden ameliyat olmuyorsun diye duşunuyorsanız, tek bir operasyonla gecse bu ağrıları beklemezdim zaten