Herkese merhaba. Olay 3 ay once gozluk almamla başladı. Aslında daha once de ailemin takıntı olarak bahsettiği şeyler vardı elimi daha sık yıkamak ve okuldan eve gelince telefon kabını yıkamam gibi. Tabi bildiğiniz gibi bunlar artık salgın doneminde normal gelmeye başladı. Asıl konuya donersem, gozluğu kullanmaya başladıktan sonra sağ tarafının yuzume daha yakın olduğunu ara sıra sadece sağ kaşımda değmesiyle fark ettim. Etmez olaydım. 2 gun sonra aldığım yere gittim duzeltmeleri icin. O sırada bunun duzeltilebilir bir şey olduğunu duşunuyordum. Optikci tam anlamasa da bir şeyler yaptı fakat hala aynıydı. Bu durum o kadar canımı sıktı ki icimden 800 TL verdiğim gozluğu kırasım geliyordu. Daha sonra dayanamadım ve gozluğu değişim yaptım. Tabi yeni gozlukte aynı sonuc olunca nasıl şaşırdığımı tahmin edersiniz. Artık yuzumun asimetrik olduğunu duşunmeye başlamıştım. Yine de gozlukcuye (atasun optik) sağ olsunlar yine değişim yaptılar. Ancak sorun duzelmedi.

Surekli gozluğun cercevesine odaklanıp sağ taraf daha mı yakın diye kontrol ediyordum, parmağımı gozluğun alt kısmıyla yanağımın arasına getirip duzgun duruyor mu diye kontrol ediyordum. Tabi bu sırada elimle duzeltmeye calışıyordum. Sonunda gozluğu burundaki metal bacaklardan yanlışlıkla kırdım. Gozluğu umutsuzca garantiye verdim ve yine, yeni, yeniden değişti. Şu an kullanıyorum gozluğu fakat eğer bir şeyler cok odaklanmadıysam rahatsızlığım katlanılmaz hale geliyor. Ayrıca artık sadece bu değil burun ve kulak arkasındaki kısımların sağ sol olarak farklı hissettirmesi bile rahatsız ediyor. Haziran'da YKS'ye gireceğim ve ders calışma rutinimi de cok olumsuz etkiliyor. Pazartesi gunu psikiyatriye gideceğim fakat duyduğum kadarıyla ilac veriyorlarmış genelde. Hangi ilacı veriyorlar bu durumda, ilac işe yarıyor mu, yan etkileri neler, kullanmalı mıyım, başka cozum yolları var mı? Merak ettiğim bunlar. Buraya kadar okuduğunuz icin teşekkurler.