Arkadaşlar merhaba hayatımda hicbir zaman bu saatte ayakta bulunmamıştım sanırsam ama şu berbat psikoloji yuzunden uyuyamadım. Konuşacak kimsemde yok zaten ailemden başka belki size de icimi dokersem rahatlarım. 2-3 hafta once karnıma feci bir ağrı girmişti sonra direkt doktora gittik ultrason falan cekildim ama nasılım ultrason cekilirken bir gorseniz sanki başının kesilmesini bekleyen mahkumlar gibiyim hayatımda hic bu kadar kotu hissetmemiştim ki sağ olsun ultrasonu ceken abi bu halimi iyicene berbat hale getirdi.

Jeli surdu sertce gezdiriyor tam karaciğerimin ustunde sonra ağzından bir grade 2 lafını duydum. Dedim gecmiş olsun kac aylık omrum kaldı acaba diye duşundum icimden. Sonra koşa koşa doktora bir daha gittik ben iceri girdim doktor bir şey olmadığını ağrının gaz sancısı olduğunu karaciğerimin kiloya bağlı bir tık buyuduğunu kilo verince gececeğini soyledi. Sonra bende e yani ben kanser değil miyim dedim doktor guldu ben bunu deyince. Biraz anlattı işte oyle bir şey olsa buraya yuruyerek bile gelemeyeceğimi soyledi.

O an icin rahatladım derin bir oh cektim. Ama cok da uzun surmedi bu guzel ve sakin zamanlarım. 3-4 gun sonra doktora inanmamaya başladım halbuki adam uzman cocuk doktoru sen 15 yaşındasın uzman doktordan daha iyi mi bileceksin değil mi niye karıştırıyorsun aklını ama yine de ne yapsam rahatlayamadim.

Sonra bu sefer kan testlerimi başka bir uzman ic hastalıkları uzmanı tanidigimiza attık ve o da doktorun soylediklerinin aynısını soyledi hemen hemen ve rahatladım bayağı. Ama ne hikmetse bu halim de cok uzun surmedi. Diyet ve spordan mıdır nedir bende bir goğus ağrısı başladı bu sefer kalbimde bir şey var kesin dedim.

Bir de dedem ve amcam daha orta yaşlarında kalpten gidince iyice bir panik sardı. İnternette araştırdıkca daha kotu oldum. İnternette belirti olarak ne gorduysem aynısı bende de olmaya başladı. Sonra bu kalp krizi endişesi de farklı bir hastalık teşhisiyle yok oldu gitti. Sırada 2 haftalık yoğun bir diyet ve stresin de etkisiyle verilen 5 kilo bana koymuş olacak ki bir baş donmesi ve halsizlik başladı bu sefer yine girdim internete(ah girmez olaydım) bir baktım benim korktuğum o hastalığın beyin versiyonu kesin var bende, teşhisi koydum yani kendi kendime.

Belirtilerini araştırdıktan sonra bende daha once olmayan belirtiler de kendini gostermeye başladı ilginc bir şekilde. Ama bu cok daha kotuydu karaciğerde en kotu ihtimalle nakil vb. bir şekilde halledilir diye kendimi rahatlatabiliyordum. Ama soz konusu beyin olunca kafayı yememe ramak kaldı artık hicbir şey zevk vermiyordu canım oyun oynamak bile istemiyor annem ders calış kitap oku dediğinde surekli icimden son anlarımda bunlarla gecirmeyeceğim diyorum bitmişim yani o derece yıkığım. Sonra bu hastalığın iyi ve kotu huylusu olduğunu oğrendim ve inşallah iyi huyludur diye dua ediyorum.

İlginc bir durumun icerisindeyim galiba. Halbuki ben kendim sormuştum tanıdığımıza bu hastalık olsa kanımdan belli olur mu diye o da evet demişti bazı değerlerin yuksek cıkar anlaşılır. Ama işte yine de kendimi rahatlatamıyorum. Biraz uzun oldu ama ne yapmamı onerirsiniz sizce psikiyatr şart mı? Malum bir de korona var o yuzden gitmeye korkuyorum hastaneye. Hepsini uşenmeyip okuduysanız cok sağ olun.