Merhaba arkadaşlar. Ben 1.91 boyunda ve guncel olarak 68 kiloda bir bireyim. Cocukluğumdan beri genetik midir bilmem, hep zayıfım. 3-4 kere doktora gitsem de "Zayıflık iyidir, sağlığında problem yoksa boş ver" diyerek yolladılar. Kilo problemim yaşantımı etkiliyor. İnsanların yorumlarını boş verdim artık ancak memurluk mulakatına katılacağım ve mulakattan once boy-kilo olcumu yapılacak. Benim boyum icin istenen minimum kilo 74. Mulakatı bir şekilde hallederim, fazla dik durmadan boyumu kısa tutabilirim. Mulakat icin değil ancak kilo sorunum bana dert oldu iyice. Şoyle ki bende reflu var. Hayatımın bir kısmında (1 sene kadar) sabahları 1 lokma dahi yemeden sadece 1 bardak cay icebiliyordum. Oğlen acıktığımda uşengeclikten yemek yapmıyor, akşam yerim diyordum. Akşam da ne az ne cok yiyordum ve o zamanlar kilom sabit 68 idi. Sonrasında ise bu konuyu kafama taktım ve sabahları midem bulana bulana da olsa zorla en az 3 yumurta, oğlen makarna-pilav-patates tarzı karbonhidrat ağırlıklı, ikindi tavuk-pilav, akşamları evde ne yemek varsa, ve gece yatmadan once de cici bebe ve kilo aldırıcı gainer kullandım. O donem spora da başladım. 9 aylık yazıldığım sporda bu beslenme ile sadece 1.5 kilo aldım. Benim anlamadığım aldığımız kaloriye gore kilomuzda oynama olmuyor mu? Ben onceki gibi azıcık yemek yerken 68 kiloysam spor yaptığım donemde o beslenme ile nasıl 69.5 kiloda sabit kalıyorum? Sonrasında sporu bıraktım ancak beslenmemi devam ettirdim. O kadar fazla yemek gercekten cok yorucu oluyordu. Spor yapmadan aynı beslenme ile devam ettim ve 69 civarı bir kiloda kalmaya devam ettim. En sonunda fayda gormeyince yoruldum ve zorla yemek yemeyi bıraktım. Yine gunde 2 oğun yiyorum ve sabahları sadece birkac parca ekmek yiyorum. Şu an yine 68 kiloyum. Araştırma yaptım ve zayıflık ile ilgili hastalıkların hicbir belirtisini kendimde gormuyorum. Şeker tahlili falan da yaptırdım. Bu sadece genetikle alakalı bir şey mi gercekten?