Merhabalar yaşım 17, alt cenemde ufak bir gerilik var ve ben bunun on iki dişim diğerlerine gore buyuk ve ayrık olmasından kaynaklı olduğunu duşunuyorum yani tavşan dişi derler ya halk arasında oyle duşunebilirsiniz. Normalde tum dişlerimi aynı hizada tutabiliyorum fakat sadece on iki dişim ve alt dişlerim birbirine değiyor arka taraflar falan hep boşta kalıyor.
2-3 ortodontist ve dişciye gorundum. Birisi acil ameliyat dedi, birisi 18'ini beklesin duruma gore bakarız problem yok dedi obur bir doktor da diş teli ile tedavi edebileceğini soyledi. 4 adet 20'lik dişimin cekilmesi lazımmış. Ben ilk başta bu duruma pek de tatmin olamadım bir de universiteye gittim. Oradaki cerrah da "20'likleri cekelim" dedi.
O universitede başladım cektirmeye randevu alma olayı falan zaten berbat durumda, zar zor alabildik. Ust iki 20'liği cektirdim. Alta gectiğimde ise bir takım sıkıntılar ortaya cıktı. Tartar oluşumu oldu verdikleri "kloroben ağız gargarası" dişlerimi mahvetti ve leke bıraktı her turlu fırcalamama rağmen bir de diş eti cekilmesi yaşandı az bir miktar ve bir de başıma diş taşı temizliği cıktı. (doktor kullanımdan 30 dakika once diş fırcalaması yapılsın oyle alınsın ilac dedi fakat nafile. Siz ileride kullanacaksanız iyice doktorunuza sorun.)
Yarın son 20'lik dişimin cekimi icin randevu var ama alt 20'lik dişler sinire yakın olduğu icin herhangi bir sinir zedelenmesinde ya kısar sureli ya da kalıcı bir sinir kaybı/uyuşma yaşanıyor, dudağın 1'CM'lik kenarı ve sağ alt cenemin kenar tarafları uyuşuk kalacak yani olası bir durumda.
O yuzden kafam cok karışık dostlarım. İlkini cektirdiğimde bu durumu yaşadım, belirttiğim yerlerde (sol tarafta) bu uyuşukluk surdu 4 saat boyunca ki gecti ama obur riski alamıyorum. Rahat durduğum yerde başıma iş acıyormuşum gibi geliyor. Bu 20'liklerim gomuluydu ileride tel takıldığında bir problem yaşanmasın diye cektiriyorlarmış ki o kadar gerekli mi bilmiyorum...
Bir de size danışmak istedim aktarmak istediğiniz bilgi, tecrube vs. herhangi tavsiyeye acığım. Umarım ileride bu yollardan gececek olan kişilere yardımım dokunmuştur.
Diş teli ile cene tedavisi
Sağlık0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Diş teli ile cene tedavisi