Merhaba oncelikle.
Tamamen kuruntu da olabilir gercek de olabilir fakat bu durum gercekten hayatımı ve bizzat kendimi etkilemeye başladığı icin konu acma gereği duydum.

Son 5-6 aydan beri sonucu eğer yapmazsam annemin olumu, kotu, cirkin biri olmakla sonuclanacağına inandığım rituel benzeri şeyler yapıyorum: “koluna elinin iciyle dokunmazsan, dişlerini sıkıp gozlerini sıkıca kapatmazsan başına X gelecek” diye devam ediyor bunlar. Tabii ki de camdan atlamak gibi ciddi şeyler koymuyorum kurallara. Hepsi basit şeyler fakat bu bir noktadan sonra kontrolu kaybettiğim hissini oluşturmaya başladı. Kendimi susturmak icin surekli icimden arka arkaya susmamı soyluyorum. Bu tarz şeylere katiyen inanmayan biri olmama rağmen 3 sayısını kotuluk getiren bir sayı olarak belirledim kafamda. Marketten elma alacaksam asla 3 tane almıyorum. Hatta bazen 3'un katı olan şeyleri bile. Ve bir sureden sonra oyle bir noktaya geldi ki artık “yapmazsan X olacak” bile dememeye başladım. Sadece o şeyi yapmazsam kotu bir şey olacakmış gibi hissediyorum ve yapıyorum.

Cozum olarak “bundan sonra olumlu olumsuz ne dersen hicbiri olmayacak” gibi şeyler soyledim kendime ama fayda sağlamadı.

En kotusu de bu takıntıya donuştu artık. “aynaya bakmazsan X olacak” lafını tekrarlıyordum surekli ve artık neredeyse her bir saatte bir kendimi gosterecek ayna, telefon ekranı gibi şeylere ihtiyac duyuyorum ve bazen bunun yetmeyeceğini duşunup eğer telefon ekranına bakıyorsam kamerayı acma ihtiyacı duyuyorum.

Tabii ki de bunu teşhis etmenin en iyi yolunun bu olmadığını biliyorum ama aileme soylemekten cekiniyorum ve uzulmelerini istemiyorum.