Balıkesir'in Bandırma ilcesinde Emekli Astsubay Hayri Ekim (76) adlı vatandaşı telefonla dolandırılmak istenirken konuşmalarına şahit olan Asayiş Buro memuru Hakan Baş, Samet Karakaş ve Murat Sacan tarafından dolandırıcılık olayı onlendi. Hayri Ekim, 200 bin lira parasını dolandırılmaktan kurtaran polis memurlarına kendi yaptığı hat sanatı eserlerini hediye etti. Dolandırıcılık olayını basınla paylaşan Hayri Ekim,
“Basın toplantımızın amacı vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve benim gibi sıkıntılar yaşamamasıdır. Vatandaşlarımız bu konunun ne kadar ciddi olduğunu anlamasıdır. Dolandırıcı olan kişiler, acayip bir eğitim gormuşler. Bunlar hÂkim ve savcıları dolandırdıklarına gore Turkiye ’de dolandırılmayacak hicbir insan yoktur. Telefonla arayan bircok firmalarla bilgilerimizi paylaşıyoruz. Dolandırıcıların ellerine bu bilgiler dolaylı olarak gecmiş oluyor." dedi. Emekli Astsubay Ekim, yaşadığı olaya ilişkin,
"3 gun once kendilerinin polis olduğunu soyleyen kişiler beni telefonla aradılar. FETO operasyonu kapsamında benim yardımcı olmamı istediler. Milliyetci duygularımdan faydalanarak olaya girdiler. Ben de inandım. Sabah birkac kez aradıktan sonra 09.00 tekrar arayarak bankadaki paramı başka bir bankaya aktarmam gerektiğini, bu yolla da bankadaki FETO'cu memurları acığa cıkaracaklarını soylediler. Şifre olarak da doğum tarihim olan 1946 şifresini kullanmamı istediler. Ancak banka o şifreyi kabul etmeyince telefonla başka şifre verdiler. Parayı yatırdım. O polislerle tanışmak icin Emniyet Mudurluğune gittim. Kapı onunde beni tekrar arayarak mutlaka eve gitmemi istediler. Polis memurları konuşmaları duyarak benim dolandırıldığımı anladılar." ifadelerini kullandı.

Ekim, şoyle devam etti:
"Polis memurları dolandırıcıların kimlikleri sorunca onun bir komiser olmadığını teyit ettiler. Cok kısa surede polis memurlarıyla bankaya giderek işlemi iptal ettirdik. Birkac dakikayla paramı kurtardım. Boyle bir durumla karşılaşacak olan vatandaşları uyarmak adına bu acıklamaları yapıyorum." İHA'nın aktardığına gore hat sanatcısı olan Hayri Ekim kendi yaptığı Ataturk resimlerini polis memurları Hakan Baş, Murat Sacan ve emniyet guvenlik personeli Samet Karakaş ’a hediye etti.