Merhaba, on beş yaşındayım ve sac dokulmesi problemim var. Saclarımı cok uzatmıştım saclarım omuzlarımın biraz altına geliyordu ve cok dokulmeye başlamıştı bende cok stresleniyordum. Dokulme derecesi normal değildi saclarım uzunken bir takım psikolojik problemlerden dolayı her gun saclarımı yıkamak icin şampuanın yarısını kullanıyordum ve bu yıkama surecim 2-3 ay devam etti bende sonunda dayanamayıp saclarımı uc numaraya vurdum ve direkt doktora gittim. Doktor cok ilgisiz biriydi yuzume baktı erkek tipi sac dokulmesi var dedi ama yaşın genc olduğu icin bir kan değerlerine bakalım dedi. Ben de tamam dedim, kan değerlerim ise cok iyi geldi sonra bana hicbir şey sormadan birkac urun yazdı ve gonderdi durumun genetik olacağını hic duşunmuyorum.

Cunku ne anne tarafında ne de baba tarafında kel yok maksimum kenarları birazcık geridedir babam 41 yaşında ve saclarının kenarları bile hafif geride değil dayım. 46 yaşında yeni kenarları hafif geriledi başka bir tanıdık doktora sordum aşırı derece kimyasal kullanmışsın. Dokulmesi gayet normal dedi, genetik olacağını pek sanmıyorum dedi. Sac dokulme mevzularında dayıya bakılması daha doğru olur dedi. Deminde belirttiğim gibi dayım 46 yaşında ve daha yeni hafif kenarları gerilemeye başladı şu son bir aydır 2-3 gunde bir saclarımı bıttım sabunuyla yıkıyorum. Saclarım hala aynı, bir tarafı birazcık seyrek ama artık yastığımda ya da yerlerde sac yok. Sormak istediğim soru şu, sizce bu seyrek gorunen kısım duzelir mi ve genetik sac dokulmesi var mıdır, saclarımın durumunu duzeltmem icin ne yapmam gerekiyor?