Kendimi bildim bileli hep kilolu biriydim.
Son zamanlarda kilo vermek. Daha sağlıklı bir birey olmak istiyorum. Yaşım 22, kilom 125, boyum 171. bu kilo yuzunden bel sorunlarım oldu. Artık dur demek istiyorum. Butun hayatım bilgisayar uzerinde geciyor. Sabahtan akşama kadar bilgisayar başındayım. Farklı aktiviteler yapan ve sosyal biri değilim cok da sevmiyorum sosyal olmayı.

Takıldığım nokta yeni universiteden mezun oldum. İş arıyorum calışmak istiyorum. Askerlik problemi var. 2023 Temmuz'da gozukuyor. Eğer bu kilo da kalırsam curuk yiyip gitmeyecekmişim.

Benim zaten 2.5 yıl once ki hayalim. İşe başlayınca ailemle kalıp biraz para biriktiririm. Bedelli askerlik yapar ve kendi evime cıkarım. Ancak şu an da ne bedelli yapabileceğimi ne de kendi evime cıkabileceğimi duşunmuyorum. Kazandığım parayla aileme destek olur oyle yaşar giderim. Cok buyuk gelecek hayallerim kalmadı yani.

Eğer askerlik araya girerse sorun olacak iş bakımından. Eğer kilolu kalıp askerlik yapmazsam guzel olacak aileme destek olabileceğim. Yani kilolu kalmayı tecih edersem bu kafayla 2025'e kadar kilolu kalmam gerekiyor. Sağlığımdan onemli değil ama ailemin durumu da cok iyi değil. Yaşım da geciyor. Doğru duzgun 4 yıllıkta okumadım erkenden işe girmem gerektiğini duşunuyorum. Tecrube kazanmalıyım.

Nasıl kilo verebileceğimi de bilmiyorum. Diyetisyen kuzenlerimle konuştuğumda verdikleri liste pek benlik olmuyor. Hem de cok pahalıya kacıyor. Kilolu biri olduğum icin de cok aktif bir spor hayatım olamıyor. Kilodan dolayı aşırı utangac kalıyorum.

Nasıl kilo verebilirim?