Uzun zaman once kanser gecirmiş bir insanım, Allah'a şukur atlattım. Ancak ondan 1 2 yıl sonra ağır kemoterapiye bağlı olarak kemik iliği yetmezliği başladı. Once ayda 1 kanım duşuyordu, sonra bu sayı 1 hafta, 3 gun gibi surelere duşmeye başladı. Trombosit ve kırmızı kan almaya başlamıştım durmadan. MDS tanısı koyuldu falan oyle devam ettim. Sonrasında kemik iliği nakili yaparsak duzelebilir dediler bizde en sonunda yaptık. Uyumsuz nakildi annemden. Cok zorlu bir surec olsa da en sonunda bitti ve kırmızı kanım duzelmişti. Ancak beyaz kanım hala duşmeye devam ediyordu. Decitabin denilen bir ilac başlandı ancak o da 3 4 hafta sonra anlık bir etki yapıp sonra tekrar duşuşe geciyordu. Şimdiki tedavi ise annemden tekrar ılık alacaklar ancak iliğin trombosit hucrelerini ayırıp bana vermeyi duşunuyorlar. Bu sayede trombosit hucrelerim toparlayabilirmiş. Şimdi diyeceksiniz neden bunu bize anlatıyorsun diye belki aranızda bu konuları bilen bir doktor vs. vardır diye umit ediyorum. Sizce bu tedavi işe yarar mı? Daha once cok sefer yapılmış bir tedavi mıdır?