Cok sevdiğim yakın bir arkadaşım var onunla birlikte universiteye gitme hayalleri kuruyorduk fakat dun konuştuğumuzda sınava hic calışmadığını oğrendim. Yıl başından beri ailesi de bende sınava calıştığını biliyordum hatta netlerinden bile bahsediyordu. Ailesine bu durumu henuz soylememiş. Kendisinde DEHB olabileceğini duşunuyor acıkcası bende araştırdığımda olabileceğini fark ettim. Hicbir dersi anlamıyordu genelde ama sınavlarda fena olmayan puanlar alıyordu. Dun konuşurken derslerde surekli hayal kurduğunu asla bir işe odaklanamadığını ders calışmak icin cabaladığını ama bir videoyu izlerken bile kafasının başka yerlere gittiğini ve surekli geriye sarıp sarıp dinlediğini soyledi. Acıkcası bende geriye bakıp şoyle bir duşunduğumde gercekten onda DEHB olabileceğini duşunuyorum cunku her proje odevini birlikte yapardık ve o ona duşen kısmı her zaman son gun yapardı ve buna benzer şeyler. Dun gercekten psikolojik olarak coktuğunu ve ailesine bu durumu nasıl acıklayacağını bilmediğini gordum. Ailesini de cok yakından tanıyorum onların oğulları gibiyim diyebilirim. Sizce ne yapmalıyım?
Guncelliyorum. DEHB bozukluğuna sahip birisi konuya yazabilir mi rica etsem? Sanırım istemeden arkadaşımın kalbini kırdım. 1 senen boşa gitti neden yalan soyledin keşke en başında soyleseydin şimdi sınav ne olacak dedim. Arkadaşım bunca yıl kendimi aptal sandım hayatım coktu sen hala sınav diyorsun dedi. Bir fikir verebilecek var mı? Neler hissettiğini cok anlayamıyorum.
Arkadaşım DEHB olabilir mi?
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Arkadaşım DEHB olabilir mi?