Avrupa Konseyi İnsan Ticaretine Karşı Eylem Uzmanlar Grubu (GRETA) raporunda, Belcika insan ticaretiyle ilgili mevzuat konusunda eleştirildi. Soz konusu raporda, Belcika'nın insan ticareti mağdurları icin oncelikli olarak bir varış ulkesi, aynı zamanda kaynak ve geciş ulkesi olduğu belirtilirken, 2017 ile 2020 yılları arasında 475 mağdurun uzman desteğine başvurduğu ifade edildi. Raporda en yaygın somurunun ekonomik, onu takip eden turun ise cinsel olduğu aktarıldı. AA ’nın haberine gore; mağdurların haklarıyla ilgili daha iyi bilgilendirilmeleri ve adli yardım almak icin kriterlerin kolaylaştırılması gerektiği vurgulanan raporda, az sayıda mağdurun zararının karşılandığı işaret edildi. Raporda, Kasıtlı Şiddet Mağdurları icin Mali Yardım Fonu'na erişim kriterlerinin de gozden gecirilmesi gerektiğine dikkat cekilerek, "GRETA, Belcika makamlarını, gorevlerini etkin ve proaktif şekilde yerine getirebilmeleri icin insan ticaretiyle mucadele polisine ve iş mufettişlerine yeterli insan ve butce kaynağı tahsis etmeye cağırıyor." ifadesi yer aldı. Belcika makamlarına yardım onlemlerinin mağdurların cezai soruşturma ve kovuşturmalarda iş birliği yapmayı kabul etmesine bağlı olmaması cağrısının da yapıldığı raporda, cocukların durumuyla da ilgili şunlar kaydedildi: "GRETA insan ticareti mağduru olarak tanımlanan duşuk sayıdaki cocukla ilgili endişelerini dile getirerek, on saflardaki profesyoneller icin daha iyi eğitim ve refakatsiz kucukler icin daha fazla yardım cağrısında bulundu."