Ankara'nın Mamak ilcesindeki taciz iddiasıyla yargılanan okul muduru mahkemede ifade verdi. Bir ilkokulda mudur olan A.Y.'nin mudur yardımcısı E.B. ’ye sozlu ve fiziki tacizde bulunduğu iddia edilmişti Yapılan şikayetin ardından İl Milli Eğitim Mudurluğu tarafından acığa alınan mudur hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen duruşmaya A.Y., mağdur E.B. ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı tarafından taraflara soz hakkı verildi.

Gecici gorevle gelip okul mudurluğu sınavının sonucunu beklediğini belirten muşteki E.B., bu durum soz konusu olduğundan olaylara sessiz kaldığını belirtti. İHA'nın aktarımına gore; 'cinsel taciz' ve 'sarkıntılık yapmak suretiyle yargılanan sanık A.Y. ise hakkındaki suclamaları kabul etmedi. Mağdurun kendisinin yardımcısı olduğunu soyleyen A.Y, "
Bundan dolayı yakın calışıyorduk. Sevgili değildik, duygusal ilişki başlangıcındaydık. İşin bu noktaya geleceğini duşunemedim. İddiaların tumunu reddediyorum. Bu olaylar okula ilk başladığımdan beri vardı." ifadelerini kullandı. Mahkeme, A.Y. ’ye yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartı vererek, mahkemeyi 26 Ocak 2023 ’e erteledi.