Uzun suredir duşunduğum bir konu var. Diş fırcalamak gercekten yararlı mı?

Benim teorim, diş fırcalamanın hicbir yararı yoktur. Cunku neredeyse tum hastalıklar (buna obezite de dahil) genetiğinize gore sizi bulur ya da bulmaz. Genetiğinizde dişleriniz curumeye programlanmışsa, her gun yirmi kere fırcalasanız da hicbir yararı olmayacak ve dişleriniz curuyecektir.

Boyle duşunmemin bir sebebi daha var. Ben hayatımda hicbir gunu diş fırcalamadan geciremem. Gece diş fırcalamazsam uyuyamam. Tel tedavisi yapılırken bile gunde en az uc-dort kere fırcaladığım olmuştur. Peki bu kadar titiz davranmama rağmen ne oldu dersiniz? Tel tedavimden sadece bir hafta sonra azı dişlerimden birinde kocaman bir curuk cıktı. Dolgu yapıldı vs. Bu da beni bu soruyu sormaya itti: Madem curuk cıkıyor, neden diş fırcalıyoruz? Bu kadar emeğin karşılığında dahi curuk nasıl cıkabiliyor?

Cevabını da kendimce buldum. Genetik denen şey cok ilginc. Yatkınlığınıza gore her hastalık sizi bulabiliyor. Kanser, gorme bozuklukları, diş curukleri, diyabet, siroz, bu liste uzar gider.

Sigara da bu diş fırcalama konusuna benziyor. Akciğerleriniz genetik olarak dayanıksızsa dumanını solumak dahi sizi akciğer kanseri yapar, kimi insanlar da her gun paket paket sigara icer ama ne dişleri curur ne ciğerleri.