Ha neden boyle bir konu actım derseniz. Birincisi sorularınız olursa cevaplarım onun dışında bazı onerilerim var.
Kıl donmesi araştırmamış bir insan icin komik bir hastalık gibi gorunuyor keza ben de onemsemezdim. 15 ile 25 yaş arasında sık goruluyor. Cunku deri o yaşlarda ince ve kıllanma donemleri. Burası teknoloji forumu dolayısıyla cok oturan insanların olabileceği yer. Eğer bilgisayarda cok zaman geciriyorsanız ve kalcanız terliyorsa hastalığın sizi bulması yuksek ihtimal. Bir de şişmansanız yakalanmış bile olabilirsiniz. Ayrıca sanmayın ki kılsız insanlarda olmaz. Olay kılın ters donmesi değil. Sactan duşen kıllar oraya takılıp terin gozenekleri acmasıyla iceride bir sure bekleyip girmesiyle de oluşur. Turk erkeklerinin kalca bolgesi genelde kıllıdır. Oranın bakımı onemli. Kadınlarda da sık gorulur tabii ama erkekler 3 kat daha fazla diye biliyorum. Onlem olarak duş sayınızı mumkun olduğunca artırın. Gunde 1 su da tutabilirsiniz vucudunuza.
Hastalık oldurmuyor surunduruyor.
Ben yakalanalı bayağı olmuştu. Şu an 20 yaşındayım 17 yaşında bayağı hareketsiz hayatım vardı. Tahmin ediyorum o donemlerde başlangıcı oldu. Bayramdan once gayet iyiydim ama bayramdan sonra bayağı kotu oldum. Sonra ameliyat oldum. Kı*ımda dikişlerle 14 gun beklemem gerekiyor. Dikişler alındığında yavaş yavaş normal hayatıma donebileceğim.
Ameliyattan cıkınca hasta odasında tek duşunduğum şu an Jeff Bezos ya da Zuckerberg olsaydım onemi yoktu. Dedikleri gibi sağlık gercekten cok onemli bir şey. Ben de aşırı sağlıklıyımdır normalde. Yaşadığım tek ciddi şey bu oldu. Ayrıca kalcanın ne kadar onemli bir yer olduğunu anladım.