Lise zamanlarında gec kalkan biriydim. Ama iyiydi o zamanlar.

Sonrasında gittikce gec yatmaya başladım. Kolayca 0'a yaklaşıyordum.

Sonra geceleri uyanık gunduzleri uyur oldum. 12'den sonra kalkar 2,3 gibi sonrasında uyurdum.

Şu an bunu duzeltmeye calışıyorum.

Şimdi ise 6 gibi kalkıp 20,21 gibi yattığım zamanlar oluyordu ama şu anki sorun uykunun kayıp durması.
Sabahları he rgun 6 da kalkamıyorum. Oyle bir uykum oluyor ki kesin birkac saat daha uyumam gerekiyormuş gibi.

Ne kadar uyumam gerektiğini kestiremiyorum. Genelde hep 20'den once yatmaya calışıyorum. Bazen 17,19 gibi yattığımda oluyor.

12 saat bazen 6 saat uyku yeterli oluyor. Ama dengeli sabit değil.

Uyku kayması: 6 da kalkıyorsam ertesi gun 7 de. Ondan sonra 8 de sonra 9 da diye. Bu olurkene yattığım saatte kaymaya başlıyor. 19 de uyudum ise 20 oluyor. 21, 22, 23 diye gidip duruyor.
Ve en sonunda geceleri uyanık, gunduzleri uyur oluyorum. 15 gibi falan uyandigim oluyor.

Bunu duzeltmek icinde bir gun uyumamaya calışıp 17,18 gibi yatıyorum. Ve uyku duzeliyor. Ama bir gun gec kalkarsam yine kaymaya başlıyor.

Bence asıl sorunum erken veya belli saatte kalkamamak. Cunku gec kalktığım zaman, o gun gec yatıyorum.

Susmayan alarm kurdum. Barkod okutmayınca susmayan alarm oluyor. Ama her zaman yatağa geri donuyorum. Biraz işe yaradı gibi oldu ama tam cozum olmadı.

Sıcak marul suyu ictim. Uyumadan once sut ictiğim oldu. Telefona bilgisayara bakmadığım oldu yatmadan once.
Ama hicbiri cozum olmadı.

Lise zamanında erken kalkabilen biriydim. Namaz icin falan. Sonrasında lisede bunu kaybettim.

Hepsi de telefonun sucu. Ya da TV.

YouTube'da uyku ile alakalı şeyler izledim. Bunun ritminin olduğunu falan. Benim ritmim duzelebiliyor ama gec uyanmaya başlayınca bozulup duruyor.

İsteklerim.
1 duzenli uyku: 6 da kalksam yeter ve hep bu boyle sabit olsun. Duzensiz uyku hic iyi değil. Hem baş ağrısı yapıyor hem bir programa sahip olamıyorsun hem yorgun oluyorsun.

2 maksimum hedef: 4 civarında kalkmak. Gune erken başlamak guzeldir. Hem daha fazla zaman hem daha ideal bir zaman. Ama ben bu sorun varken onceliğin 1. şeyi elde etmek.

Hap denemedim ve hakkında bir şey bilmiyorum. Uyumakta sorun olduğunu duşunmuyorum. Uyanmakta sorun olduğunu duşunuyorum.
Ama onu da test etmeyi isterim.

Kullandığım alarm programının ismi: Alarmy.

Sabahları kalkmak uyanmak istemiyor bedenim. Akşamları uyumak istiyorum ama uyku gelmiyor belli saate kadar. (utandığım saatten belli miktar otesinde)

Erken yatmak, uyumak denen şeyi hic yaşamadım. Uykum her zaman uyandığım saate gore geliyor.
Alarmy sayesine ayağa kalkıyorum. Ama sonrasında yatağa geri gidiyorum. Sabahları cok fena uyuyasım oluyor.