Merhaba,
Yaklaşık 13 yaşından beridir saclarım dokuluyor (seyreliyor). Gunde en fazla 10-20 tel kadar. Sacım tepe noktasında yavaş yavaş acılmaya başladı. Stres ve aşırı panik birisi olduğum icin bu seyrelmenin sebebini bu etkenlere attım ve hastaneye gitmedim (sınav donemim olduğu icin), sonradan hastaneye gitmeye karar verdim. Hastaneye gittiğimde ise erkek tipi sac dokulmesi dendi ve Minoxil, Panplus gibi ilaclar verildi. İlacları yaklaşık 5-6 ay kadar kullandım. Carpıntı, goğus ağrısı ve cok işe yaramadığı icin bıraktım ve bu donemde de saclarım en fazla 10-20 tel dokulduğu halde ciddi anlamda seyreldi. Tepe noktası seyrek ve derim gorunecek şekilde geldi ve cesaretimi toplayıp yeniden hastaneye gitmeye karar verdim. Aynı işlemler, kan vermeler (Hormonlarda sıkıntı yok, onceden gittiğimde de yoktu.). Minoxil işe yaramadığnı soylediğimde ise mezoterapi ve PRP yapmamı onerdiler ve beni ozel bir doktora yonlendirdi. SGK karşılamadığı icin işlemi cidden ucuk fiyatlarda, hem de forumlarda coğu kişi mezoterapi ve PRP'nin işe yaramadığını soylemiş. Kısa kesmek gerekirse (Saclarım fazla dokulmediği halde ciddi anlamda seyreldi.) cidden ne yapacağımı bilmiyorum, bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Not: Şu an 16 yaşındayım.
13 yaşından itibaren sac dokulmesi
Sağlık0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- 13 yaşından itibaren sac dokulmesi