Merkeziyetsiz finans protokolu Uniswap’ın kurucusu Hayden Adams, Twitter’dan verdiği bilgiyle, Binance borsasının protokol uzerinde en fazla oy gucune sahip ikinci kurum olduğunu soyledi. Adams, borsanın 13 milyon UNI token’ı oy delegesi olarak atadığını (yaklaşık 83.5 milyon $) belirtirken, bu durum merkeziyetsizlik tartışmalarını da bir kez daha gundeme getirdi.
CZ’den acıklama: UNI token’ın calışma şekli boyle! Binance CEO’su CZ ise acıklamasında borsanın sadece kendi cuzdanları arasında transfer işlemleri yaptığını ancak UNI token’ın calışma tarzının boyle bir durum ortaya cıkardığını belirtti:
“Binance’in kendi cuzdanları arasındaki UNI token transferleri, UNI’lerin otomatik olarak oy kullanma delegesi olarak atanmasına yol acıyor. Bu bizim ozellikle sectiğimiz bir tarz değil, UNI token’ın calışma şekli boyle… Binance kullanıcıların token’larıyla oy kullanmaz”
Zhao’nun tweet’ine cevap veren Uniswap kurucusu Adams ise oy kullanmak ile delegasyon arasında fark olduğunu belirtti ve şunları soyledi:
“Ben delege atanan dedim, oy demedim. Daha once delege olan bir cuzdana yeni UNI’ler gonderildiği zaman bu token’lar da delege olarak atanıyor. Bunun bilerek olup olmadığını bilme ihtimalimiz yok, doğru. Bu yuzden sordum!”
Uniswap uzerinde en fazla oy gucune sahip olan kurum ise Web3 yatırımlarıyla bilinen a16z şirketi…
Uniswap endişelerine Binance CEO’su CZ noktayı koydu: Bilerek yapmadık
Kripto Haberleri0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kripto Para Forumları
- Kripto Tartışma ve Analizler
- Kripto Haberleri
- Uniswap endişelerine Binance CEO’su CZ noktayı koydu: Bilerek yapmadık