Almış olduğum JavaScript kursunda kendime koşul koyarak her gun en az 2 saat ilerleme kaydetme kararı aldım. Ancak hem not tutup hem kursları izlemek beni cok yavaşlattı. Gunluk olarak kursta 1 saat ilerleme kaydetmek icin 2 ya da 2.30 saat harcamam gerekiyor. Not tutmak olsun, test etmeler olsun cok zaman kaybediyorum. Ve bu da moralimi cok bozuyor. Sanki yapamayacak gibi hissediyorum, yuzlerce gunumu alacak gibi. Herhangi bir şeyi, orneğin not tutmayı, bırakırsam oğrenmekte yavaşlayacak gibi hissediyorum ve bunu istemiyorum.
Normalde her şeyi dinleyerek anlıyorum, Python gecmişimin olması bana aşırı derecede yardımcı oluyor. Ancak sanki "Bir gun sonra hatırladığım her şeyi unutacak gibi!" not tutuyorum. En ufak detayına kadar, sanki hic bilgim yokmuş gibi alıyorum notları. Sıfırdan oğreniyormuş gibi. Ve bunu aşırı derecede yavaşlatıyor. Not tutma kısmını abartıyorum gibi, "1+1" diye bir kısım olsa "Sonucu "2" olur." diye not alıyorum resmen. Ama sanki bu, dahi iyi oğrenmemi sağlayacak gibi. Takıldığım yerde hemen donup notlarıma bakabilecek gibi hissediyorum. Bundan da şikayetci değilim. Sadece "En az gunde 2 saat kursta ilerleme." mantığı beni olumsuz etkiliyor. Kursumda 1 saat katetmek icin 2-2.30 saat cok zorluyor. Kendime "2 saat" olarak koyduğum koşulu azaltmalı mıyım yoksa koşul koymamalı mıyım? Yoksa yapamayacak mıyım