Sigara icmiyorum ama bıraktım diyemiyorum. İcmediğim 10 gun oldu ve icimde icmeye dair bir istek yok ama Ekşi Sozluk gibi yerleri okuyunca buna milletin ara vermek dediğini gordum. Mesela 50 gun icmeyen bir kişi, 51. gun canı cekiyor ve tekrar başlıyor. Bu fikir bana cok sacma geldi cunku sigara icme isteği en fazla 3-5 dakika suruyor. Bu surecte zaten iciyorsan senin bırakmaya niyetin yok demektir. Benim bırakmaya niyetim var ama daha kimseye ben sigarayı bıraktım diyemedim cunku emin olmak istiyorum. Daha once sigarayı hic bırakma isteği olmadı. Daha once bunu bırakacağım ya da bırakmalıyım lafı ağzımdan cıkmadı. Sanki kendimi oldurmek istiyor gibi sigara iciyordum.
İlk kez bırakma isteği geldi ve 10. gune ulaştım. Dun sigara sarıp arkadaşıma verirken bir can cekmesi olmadı değil. Bırakma sebebimin aslında sağlıkla veya parayla cok ilişkisi yok. Sadece bu lanet cubuğu icmek pek mantıklı gelmedi. Stres azalsın diye iciyorum ama ictikce daha stresli biri oluyorum. Beynimin odul sisteminin bozulduğunu ve daha fazla dertli biri olduğumu fark ettim. Bilgisayarda oyun oynama, iş arası, yemek arası derken her şeyi sigara ile ilişkilendirdiğimi gordum bu surecte. Gidip 70 yaşında bırakmak yerine daha erken bırakmayı duşundum. Bu arada 8 yıldır sigara icicisiyim. Ara sıra alkol kullanıyorum ama alkolu bırakmadım. Sizce sigarayı bıraktım mı?
Sizce Sigarayı Bıraktım Mı?
Sağlık0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Sizce Sigarayı Bıraktım Mı?