Dostlar selam, size bir sorunumdan bahsetmek istiyorum. İstediğiniz kadar dalga gecebilirsiniz. Bana da sacma geliyor ama işte...
Sorunum şu:
Yazılıma cok merak saldım ve Python dilini oğrenmeye calıştım. Aynı zamanda Python yanına bir dil daha istedim ve C# veya JavaScript tercih ettim ancak kendimi cok rahatsız hissediyorum bu konularda. Kendi bilgisayar oğretmenim klasik Java oğren diyor. Ben JavaScript veya C# oğrenmek istiyorum ama sanki hicbir şey oğrenemeyecek gibiyim. Udemy uzerinden gorduğum C# derslerinde 100+ saat olan var. Ben bu kadar cok şeyi oğrenebilir miyim? Veya JavaScript dersleri buldum. 26 saat ama bu da cok kısa gibime geldi. Bu kadar az şey de oğrenmek istemem. Klasik Java oğrenmek icin 40+ saat ders buldum ancak bu seferde "Java işime yarar mı?" Duşuncesi aklıma takıldı. Bugun Instagram uzerinden bir oğretmen bedava 14 saatlik WordPress kursu dağıttı Udemy uzerinden. Şimdi WordPress hic oğrenmek istemiyorum ancak hic denememiş olmam da cok canımı sıkıyor. Hesabımda olduğu icin bakmak zorunda hissediyorum. Bakmazsam boşa gider gibi... Aynı şekilde 80 saat Android programlama dersi aldım bedavaya ama Android'de ilgimi cekmiyor. Ama hesabımda olduğu icin yapmak zorunda gibi hissediyorum ve cok zaman harcattığı icin kotu hissediyorum. Sanki zamanım darmış gibi hissediyorum. Sanki yazılıma cok gec kalmış gibi... Siber guvenlik kursu alıyorum şu an ve yine arada kaldım, deveoper mı siber guvenlik mi? Nasıl daha iyi bir hayat yaşarım? Aynı zamanda yuzlerce yazılım dili var ve herkes bu dilleri oğreniyor.
Ozetle:
Bir suru yazılım dili var ve oğrenmek icin cok gec kalmışım gibi hissediyorum. Sanki zamanım darmış gibi... Hangi yazılım dilini oğrenmem gerekiyor bilmiyorum. Yazılım değil de siber guvenlik calışayım diyorum ancak hangisine daha cok ilgi sahibiyim bilmiyorum. Gec mi kaldım, zamanım dar mı, hangi yazılım dilini oğrenmeliyim, siber guvenlik icin mi calışsam? 9. sınıfım (10'a gectim.) Ancak aklımda geleceğim ile ilgili endişelerim var. Benim şu anda net bir hedefim yok. Zamanla universite sınavına girene kadar yerine oturur mu?
Psikolojik olarak gec kalmış gibi hissetmek
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Psikolojik olarak gec kalmış gibi hissetmek