Konuşma bozukluğu
Sağlık0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Konuşma bozukluğu
-
20-10-2022, 13:23:14Merhaba, ben 17 yaşındayım şu an şimdi bende 3 yıldır yani 14 yaşından beri yani yaklaşık 3 yıldır konuşma bozukluğu var. Ben konuşurken cok takılıyorum duraksıyorum bir de şey diyorum konuşurken hatta bazen konuşurken cok kekeliyorum. Yani akıcı konuşamıyorum. Daha once bir suru doktora da gittim mesela en son 3 ay once Ankara'ya doktora gittim bir suru doktora gorundum sonra benden bir suru film cektiler kan tahlili de aldılar bir suru sonra noroloji doktoruna da gittim bana senin beynindeki hipofiz denen salgı bezi kuculmuş ve salgı uretmiyor yani salgı uretirken beynin sıkıntı yaşıyor dedi. Doktor bana sonra başka doktora da gittim bana hormon bozukluğu tanısı kondu orada sonra tıbbi genetik doktoruna da gittim bana sende gelişim geriliği de var dedi. Yani gerişim geriliği tanısı da kondu bana sonra en son da psikiyatri doktoruna da gittim tam 4 kez orada da bana anksiyete bozukluğu tanısı kondu orada ve doktor bana bir antidepresan hap verdi şu an o antidepresan hapı kullanıyorum. Her gun yarım doz olarak alıyorum 4 aydır kullanıyorum iyileşmek icin yani boyleyim 3 yıldır bu konuşma bozukluğum olduğumdan beri hic sosyal hayatım bile olamadı. Cok asosyalim oz guvenim sıfır hic yok hic arkadaşım bile yok. Hatta hic cevrem bile yok. Sonra surekli evdeyim hic dışarı cıkmıyorum yani her gun evdeyim boş boş evde ya televizyon izliyorum her gun ya da uyuyorum ya da her gun sesli kitap okuyorum gunde 1 saat 2 yıldır bunu duzenli olarak yapıyorum ama konuşmam hala duzelmedi. Sizce ne yapmalıyım? Bana kitap oku demeyin cunku zaten 2 yıldır her gun gunde 1 saat sesli kitap okuyorum ama yine de konuşamam hic duzelmiyor. Başka tavsiyeler verir misiniz bana?