Avrupa'nın son donemde yaşadığı enerji krizi nedeniyle urun tedarikinde sorunla karşılaşan bazı ulkeler, ceşitli sektorlerdeki siparişlerini Turkiye'ye kaydırmaya başladı. Turkiye'ye yonelen siparişlerin başında metal ve makine sektorleri geliyor. OSTİM Organize Sanayi Bolgesi Sanayici İş İnsanları ve Yoneticileri Derneği (ORSİAD) Yonetim Kurulu Başkanı Levent Camur, yaşanan enerji krizi nedeniyle Avrupa ’daki fabrikaların enerji maliyetlerinin gecen yıla gore yaklaşık 10 kat arttığını belirtti. Camur, ozellikle demir, celik, aluminyum ve cinko turu urun ureticilerinin faaliyetlerini surdurmekte gucluk cektiğini bildirdi. Camur, Avrupa'nın yaşadığı enerji krizinin Turk sanayicisine sektorel bazda artı veya eksilerinin olduğuna işaret ederek, şoyle konuştu: "Avrupa uretimindeki aksamalar dolayısıyla Turkiye'ye bir talep artışı yaşanıyor ancak halihazırda bu kriz bizim acımızdan avantaj gibi gozukse de benzer sorunu yakın gelecekte Turkiye'nin de yaşaması muhtemel. Tıpkı Avrupa gibi biz de enerjide dışa bağımlı bir ulkeyiz. Gelecekte siyasi veya başka nedenlerle aynı krizi biz de yaşayabiliriz. Bugun imkanımız ve zamanımız varken bu krizden ve riskten ders cıkarmamız, enerji sorunu icin adımlar atmamız onem taşıyor."
AA'nın haberine gore enerji krizi nedeniyle Avrupa ’da yaşanan uretim sıkıntısının Turkiye'ye sipariş kaymasını beraberinde getirdiğini vurgulayan Camur, "Başta metal ve makine olmak uzere ceşitli sektorler Avrupa pazarından urun tedarik sıkıntısı cekiyor. Ozellikle Orta Doğu ve Afrika ulkelerinden bu sektorlerde Turkiye ’ye yoneliş soz konusu." dedi.