Arkadaşlar mide hastalılarının temel sebeplerinin genellikle stresten kaynaklandığını artık her yerde duyuyoruz. Sigara, alkol ve dengesiz beslenmenin arttığı bu zamanlarda en sık gorulen sindirim sistemi hastalıkları arasında. Ozellikle genc kesimlerde gorulmesi beni başlıktaki konuyu acmama sebep oldu. Cevremdeki arkadaşlarıma baktığımda (en basitinden yan odamdaki kardeşim ) cılgınlar gibi bağırıyorlar, kufrediyorlar, masaya vuruyorlar, sinir kupu oluyorlar. Uzuntu ve sinir bağışıklık sistemini oldukca duşuruyor. Gunumuzun beslenme şartlarını da ele aldığımızda probiyotik tuketimine fazla onem vermiyoruz. Sonucunda da helicobakterlerin oluşumuna da ortam hazırlıyoruz. Akıbetten ulserin başlaması da kacınılmaz oluyor. Onlemlerinizi alın, boş yere sinirlenmeyin. Oyun sonucta, kendinizi rahat hissettiğiniz konulara yoneltin ve siz siz olun sağlığınızı elinizden kaybettiğinizde akıllanmayın. Kucukluğunden beri ulserle mucadele eden biri olarak soyluyorum şu an keyifle yediğiniz yemekleri yiyemiyorsunuz. Yemek yerken ani bulantılar gelebiliyor, iştahınız bir anda kapanabiliyor. Mide yanmaları zaten en bilinen belirtileri arasında. Ara ara midenizde sanki 1 litre kolayı devirmiş gibi gaz olduğu oluyor. Bu anlattıklarımı genc yaşta oyun yuzunden kendini yıpratan kucuk kardeşlerime ve buyuklerime bilinclenme olsun diye yazıyorum. Ne demişler "sağlıktan buyuk zenginlik yoktur."
Yakın zamanda unlu şovmen mehmet Ali erbilinde sozu ise şu şekildeydi "keşke hic servetim olmasaydı da sağlığım olsaydı"
Kendinize iyi bakın...