Selamlar Dostlar;
Konu;20 Yaşındayım 20 yıldır tatlı tuketimi sağlıyorum - ki pastahane zincirimiz var buyuk etmen- sigara,alkol veyahut nargile dahi tuketmemiş olsam da aşırı derece kola tuketimi sağlıyordum -Dişleri yaptırdıktan sonra icmem sanırım-;Gunde 8 LT'yi gectiği oluyordu.
Eee! Bunların cezasını canım dişlerim cekti, diş bakımımı aksatmadım lakin mineleri aşındı, beyaz rengini kayıp etti, sapsarı kaldı ek olarak alt cenem ile ust cenem eğrilik var tam ust uste gelmiyorlar. cok fazla değil tabi.Ağızdaki curukleri de sayarsak işim yaşş.
Gecenlerde artık dayanılmaz bir ağrı ile Ozel bir hastahanede diş tedavisi gordum 4 diş cekimi ek olarak 1 diş de kanal tedavisi gordu -Dişler coğunluk azı denen kısımdan cekildi.
Şimdi onumde iki secenek var ortodonti tedavi olarak;
1-) Diş teli-> Yaşım daha genc diş teli cok sırıtmaz (olursa bile şeffaf olanı taktıracağım) diye duşunuyorum. Lakin 2.5 yıllık bir surece girmek pek istemiyorum. Hem de araştırmama gore 6-7K para yapıyor.Ama kendi doğal "cağnım" dişlerim kalıyor ve cene eğriliği tedavi edilmiş oluyor. Diksiyon olarak ne kadar calışsam da sanırım eğrilik konuşmamı etkiliyor. -Ağızda şahin mi taşıyacağız ağa-
2-) Diş Kaplama -> Cok daha kısa seans da yapılıyor işlem on dişler torpuleniyor (12 adet gerekli ben de) yapılıyor ve kullanılan materyale gore 15-20 yıl gidiyor sanırım. Merak ettiğim iki konu var birincisi;Kaplama 15-20 yıl sonra omru bitince ne oluyor? Umarım İmplant olmaz o ameliyatı asla kaldıramam bunun korkusu var. Bir diğer konu ise kaplama fiyatları hakkında diş başı mı ucret alınıyor yoksa tedavi başımı?
Bu konular hakkında bilgisi olan cevap verebilirse cok muteşekkir olurum.
20 Yaşında dişleri kaplatma
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- 20 Yaşında dişleri kaplatma