İsteyen arkadaşlar olursa sorularını cevaplayabilirim.
1-Izotretinoin nedir?
İzotretinoin AKN'e ilaclarının etken maddesidir bunlar; roaccutane, aknetrent, acnegen ve zeratonin olarak gecer ben acnegen ve aknetrent kullandım eczacı elinde hangisi varsa onu veriyor iceriklerinde fark yok. Ben izotretinoin diyeceğin hepsini kapsasın diye.
2- Cahil bir aileniz var ise nasıl ikna edebilirsiniz?
Cahilden kastım her duyduğuna inanan manasında şahsen benim ailem oyle internette her gorduklerine inanıyorlar.
Doktordan ozel bir kağıt isteyin ve ustune şuphelendikleri olayın gercek dışı olduğunu yazsın. Olmaz ise direk doktor ile karşı karşıya getirin gerceğe inanacaklardır.
3-Cildim nasıldı?
Cildim cok kotuydu aynada kendime bakamıyordum insan icine zorla cıkıyordum bana nasıl bakıyorlar diye duşunuyordum ve aşırı yağlıydı.
4-Kac ay kullandım.
Tedaviyi aksatmama rağmen (benden kaynaklanmayan sorunlar) 4 ay icerisinde cildim bebek poposu gibi parlayacak hale geldi.
Normalde tedavi 6-8 ay arası surer ama benim 4 ay icerisinde bu hale gelmem doktoru bile şaşırttı.
5-Hangi aylar kullandım hangi aylarda kullanmalısınız?
Ben 2019 Haziran - 2019 Kasım arası kullandım 4 ay dedim ama arada aksaklıklar oldu sebebi ise ailem idi "aptal akrabalarından" duydukları sacma sapan şeylere inandılar ve bu sureci uzattılar.
Yaz aylarında kullanmanızı onermiyorum benim artık psikolojimi yerle bir ettiğinden dolayı direk başladım tedaviye.
6-Ilacın fiyatı nedir?
İlaclar her ay zamlanıyor resmen ilacların zamına koyuyorlar
4 adet ilacın mayıs 2020 tarihindeki fiyatları MG olarak Web'de aratırsanız bulabilirsiniz.
7-Kac MG kullandım?
Tedavi 4 ay surdu ve 20-30-40-40 MG olarak kullanmamı uygun gordu doktorum.
8-ozel bir hastanede mi tedavi oldum yoksa devlet hastanesinde mi?
Devlet hastanesinde tedavi oldum ve gayet memnunum. İyi ki de ozele gidip para sacmamışım.
9-Yan etkiler.
Arkadaşlar burası biraz ağır her ay kan tahlili vermeniz gerekli herhangi bir şekilde karaciğer rahatsızlığınız varsa kullanmayınız ama karaciğeriniz temiz ise kullanmanızda sakınca yok buna doktorunuz karar verecek enzimler cok yuksek cıkarsa tedaviyi kesecektir. Ayrıca dudaklarda oyle bir kuruma yapıyor ki yemek yemekte zorlanıyorsunuz.
10-sadece ilac yeterli mi yanında krem de veriliyor mu?
Bazı durumlarda gerekebiliyor. Bana şu kremlerden vermişti.
Munderm-expigment-tre-tretinoin (cilde surulen)
Madecessol-fito (dudak kremi olarak)
11-dudak kremi kullanmaz isem sorun olur mu?
Evet olur ben kullanmama rağmen o kadar kuruyordu ki.
12-ilac nereden alınıyor.
İlacı "cildiye" bolumunden alabilirsiniz.
Recetesiz verilmiyor.
Aklınıza takılan sorular var ise sorabilirsiniz sivilcelerle yaşamak zorunda değilsiniz.