Selamlar arkadaşlar. Malum karantina doneminden dolayı gunluk hayatımız tamamen değişmiş durumda ve bu yuzden uyku duzenimden gunluk aktiviteme kadar her şey değişti.

Normalde en gec 3-4 gibi uyuyup ertesi gun 11-12 gibi uyandığım benim icin ideal bir duzenim vardı. Eve kapanmayla birlikte bu saatler sabah 5-6-7 derken ramazanın gelmesiyle birlikte sabah 10-11 gibi uyuyup 8'de iftar saatiyle uyanmaya kadar aşırı şekilde bozuldu.

Yetmezmiş gibi bundan 1 hafta once ilk olarak 12'de uyuyup 2'de kalktım. Ertesi gun yine aynı şekilde 12'de uyuyup 3 civarı kalktım ve burada iyice bozulduğundan dolayı bir şekilde uyku saatimi geceye alabildim. Buraya kadar iyi hoş ama şu an gece 1-2 civarı uyuyup 2 saat sonra kesinlikle kalkıyorum. Lavaboya uğrayıp 5 dakika icinde geri yatıyorum fakat 2 saat sonra tekrar uyanıyorum. Daha sonrasında minik minik uykular şeklinde 8 ’e kadar durup ardından tam olarak uyanıyorum.

Bu durum yuzunden gunlerdir gozlerimin ici yanıyor, halsizlikten gun icinde oyun dahi oynayamıyorum ve reflekslerim yavaşlıyor. Tahammulsuzluk ve daha agresif bir tavır sergileme eğilimindeyim.

Denediğim şeyler 4-7-8 taktiği, gece ballı ılık sut icmek, gun icinde yorucu fiziksel aktivite yapmak, uyku oncesi egzersiz fakat hicbiri işe yaramadı. 1-2 gun icerisinde doktora gideceğim, gitmeden once sizlerin de bir tavsiyesini almak isterim.

Daha onceden de yaşadığım uyku sorunu;
Geceleri Uykum Gelmiyor Bu sorundan muzdarip olan var mı bilmiyorum ama, sabah kacta kalkarsam kalkayım, gece vakti en az 3-4'e kadar uykum gelmiyor. 4'ten sonra ise keyfime bağlı olarak hala yeni uyanmış gibi durabiliyorum. Ancak, yatmak isteyip gozlerimi kapatırsam da uykum geliyor. Başka turlu sanki hic yatmasam...
www.technopat.net