Gecmeyen yorgunluk hissi
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Gecmeyen yorgunluk hissi
-
20-10-2022, 12:25:468. sınıfın sonlarına doğru ve LGS'ye yakın zamanlarda uzerime hem ruhsal hem fiziksel bir yuk coktu. Neredeyse her gun her saat yorgun hissediyorum. Fiziksel yanı sınıfımızda cok fazla hiperaktif oğrencinin olmasıydı, ruhsal yanı ise ailemin ve oğretmenlerin surekli LGS hatırlatması yapıp ders konusunda baskı yapmasıydı. Her sabah okula gitmeden once mutlaka 1 kez "cok yorgunum" derdim. Bu sayı okuldan geldikten sonra hayli artardı. Sanırım bu durum psikolojimde yer edindi ve artık surekli yorgun hissediyorum. Uykusuzluk, surekli gecmeyen bir bel ağrısı, halsizlik, isteksizlik ve ilginc bir şekilde tepkisizlik. Arkadaşlarım bana bir şey sorduklarında cevap vermeyip uzaklara daldığımı, onları umursamadığımı ve boyle yapınca havalı olmadığımı soylediler. Oysa bunun farkında bile değilim. İstemeden oluyor. Bu yorgunluk hissini biraz da LGS'den once depresyonun eşiğinde olmama bağlıyorum. Amcamı, anneannemi ve evcil hayvanımı kaybettim. Ailesel problemler de baş gosterince dayanılmaz bir noktaya geldiğimi fark etmiştim. Sorunların cozulmediğini ve hicbir zaman cozulmeyeceğine kendimi inandırdığımda tren raylarına atlamak uzereydim. Yapamadım. Ailemin 4. acıyı kaldırmalarına izin veremezdim. Şimdi o sıkıntılı donemler geride kaldı lakin bana kalan şey yukarıda bahsettiğim rahatsızlıklar ve yorgunluk hissi. Bunu tıbbi olarak cozmek istesem (buyuk ihtimal oyle olacak) cok kez hastaneye ve psikoloğa gitmek zorunda kalacağım. Bunun yerine onerebileceğiniz başka bir şey var mı? İlac, psikolojik teknikler vb.