Kripto para analisti Tone Vays, Dubai’de katıldığı blok zinciri konferansında Kitko News standında soruları cevapladı. Bircok onemli değerlendirmede bulunan Vays, artık ayı sezonunun sonuna gelindiğini ve fiyatların bir sure sonra yukselmeye başlayacağını duşunduğunu soyledi.
Bitcoin’in fiyatında 2023 yılında patlama beklediğini ve buyuk bir boğa sezonu geleceğini duşunduğunu soyleyen Vays’in acıklamaları şu şekilde:
“Kripto kışının sonuna geliyoruz” Kripto kışının sona ermeye başladığını duşunuyorum. Cunku Bitcoin’in mimarisi aslında onun, ayı sezonlarını cok uzun sureli yaşamasına izin vermiyor. Hem fiyat duzeltmesi hem de zaman duzeltmesine bakıldığında bu zorlu gunlerin artık sona geldiğini duşunuyorum. Bunu bize gosteren bircok veri de var. Ornek olarak 1’den fazla BTC tutan cuzdan sayısı da her gecen gun artıyor. 900 bini gecti. Borsalardan cuzdanlara cekilen Bitcoin sayısı da artıyor. Bunun anlamı spekulatif trade işlemlerinde kullanılacak Bitcoin sayısının da azalmasıdır.
“Tahvillerdeki para artık cıkış yapma seviyesinde…” Kısa vadeli yatırımcı veya trader iseniz evet, o zaman elinizde şu anda nakit bulundurmak en iyisi denilebilir. Ancak zaman dilimini uzattığımızda ABD secimlerinden tutun da resesyon soylemlerine kadar bircok konu var. Faizler artıyor. Şu anda tahvillerde hisse senetleri piyasasına gore 10 kat daha fazla para var ve bu paralar cıkış yapacak. Şu anda tahviller değer kaybediyor. Bu paralar bir yere gitmek zorunda…
“Bitcoin’de korkutmak icin aşağı yonlu cokuş gelebilir” Bitcoin’de ani bir cokuş yaşanması ihtimali var. Ama bu durum kısa vadeli olacaktır ve aslında biraz da insanları korkutup piyasadan kacırmak icin yapılacaktır. Bu ihtimal var. Elimde boyle bir durum icin de nakit bulunduruyorum ve eğer 14 bin dolar civarına bir duşuş gelirse bunu da alım yapmak icin değerlendireceğim. Ama buralara doğru sert bir duşuş gelirse, o duşuşun cıkışı da sert olacaktır. Hemen toparlayacaktır.
“100 bin doları 2023’te, halving oncesinde gorebiliriz” Onumuzdeki yıl iyi bir boğa sezonu yaşayacağımızı duşunuyorum Halving Mayıs 2024’te ama yukselişler bence cok daha once gelecek. Halving oncesi buyuk bir boğa sezonu bile yaşayabiliriz. Dolayısıyla 100 bin doların ben 2023’te gelebileceğini duşunuyorum. Hisse senetlerinin de artacağı fikrindeyim. Ozellikle teknoloji firmaları… Onlar da artık kuresel oldular sadece ABD merkezli calışmıyorlar. Hisse senetlerine de kripto para piyasalarına da cok ciddi spekulatif para akacaktır. Ozellikle Rusya-Ukrayna savaşından dolayı Avrupalılar şu an korkuyorlar. Onlar da paralarını bazı yerlere aktaracaklardır. Ayrıca herkes şu an aşırı pesimist bir ruh halinde… Bu da beni acıkcası boğa sezonunun yaklaştığı konusunda ikna ediyor. Hem tahvil hem de emlak piyasasında da cokuşler bekliyorum.
“El Salvador’a gulmeyi bırakacaklar” Şu anda Avrupa Bitcoin’den korkuyor. Ama ben Latin Amerika’dan Orta Doğu’ya kadar bircok bolgenin bu benimsenme icin yaptıklarını goruyorum. Bitcoin’in fiyatı yukselmeye başladığında o zaman insanlar El Salvador’a gulmeyi de bırakacaklar. Batı Avrupa da bir sure sonra Bitcoin2.in değerini daha iyi anlayacak.