Turkiye'nin yerli elektrikli otomobili TOGG icin heyecanlı bekleyiş suruyor. Otomobil tutkunları tarafından da merakla beklenen TOGG'un seri uretimine ekim ayı sonu itibariyle başlanacak. TOGG'un ne zaman satışa cıkacağı ve fiyatının ne kadar olacağıyla ilgili sorgulamalar suruyor. İşte ayrıntılar.
TOGG icin geri sayım başladı. Turkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un fabrikasının acılmasına gunler kala Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank onemli acıklamalarda bulundu.
Bakan Varank, otomobillerin seri uretim tarihini acıkladı. Ote yandan Anadolu Grubu'nun Yonetim Kurulu Başkanı Tuncay Ozilhan, gectiğimiz gunlerde yaptığı acıklamayla TOGG'un fiyatının ne kadar olacağını duyurmuştu.

BAKAN VARANK'TAN TOGG ACIKLAMASI

Turkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un fabrikasının acılmasına gunler kala Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank onemli acıklamada bulundu.

Fiyatı merakla beklenen Togg'a ilişkin konuşan Bakan Varank, otomobilin seri uretiminin 29 Ekim 2022 tarihinde başlayacağını belirtti ve fiyat bilgisi olarak da "Rakip elektrikli otomobillere gore ucuz olacak" dedi.

Yıl sonuna kadar uretilen aracların teste gireceğini acıklayan Varank fabrikanın 2025 yılına kadar tam kapasite calışacağını da soyledi.

TOGG NE ZAMAN CIKACAK, FİYATI NE KADAR OLACAK?

TOGG'un C-segment SUV modelinin arkadan itişli versiyonları duşuk OTV diliminde yer alacak.

Anadolu Grubu'nun Yonetim Kurulu Başkanı Tuncay Ozilhan "TOGG, yuzde 10 OTV diliminde kesin kalıyor. Biz fizibilite yaparken OTV'yi yuzde 7 hesaplamıştık. Uc puanlık bir fazlalık var OTV ’de" dedi.

Ozilhan, Turk vatandaşının ulaşabileceği bir arac duşunuyoruz" diye konuştu.

TOGG FİYATI NE KADAR OLACAK?

OTV dilimine gore hesaplandığında TOGG'un C-segment SUV modelinin 900 bin lira civarında olması bekleniyor.

Ekim itibariyle seri uretime gecmeyi planlayan TOGG, satışa Mart 2023'te cıkacak.
  • Paylaş
Twitter Facebook Flipboard Linki Kopyala