Bursa'nın Osmangazi ilcesinde trafik guvenliğini sağlamak isteyen ekipler uygulama noktasında şupheli aracları durdurdu. E. A. yanında bulunan arkadaşı ile otomobiliyle seyir halindeyken, polis ekiplerinin cadde uzerinde kurduğu uygulama noktasını gorunce ara sokaktan kacmak istedi. E.A., girdiği ara sokakta da trafik polislerini gorunce, bu kez de aracını park ediyormuş gibi yaptı. Durumu anlayan polisler, şahıstan ehliyet ve ruhsat istedi. Bir sure arkadaşıyla ekiplere direnen şahıs ehliyet ve ruhsat kontrolunden gecirildi. Surucunun hal ve hareketlerinden şuphelenen polis ekipleri surucuye alkol testi yapmak istedi. Alkol testini duyunca ceşitli bahanelere sığınan surucu alkol metreyi uflememek icin dakikalarca polis memurunu oyaladı. Bir sure alkol testini kabul etmeyen surucu, "Ben minibus şoforuyum. Abi trafikte değilim aracımı buraya park ettim" diyerek kendini savunmaya calıştı. Daha sonra ceşitli bahaneler ureten surucu bu kez de, "Dolmuş şoforuyum. Gozunu seveyim, ekmeğimden olurum" diyerek kendini kurtarmaya calışsa da onune gelen alkolmetreyi gorunce, "Beni tutuklayın." dedi. İHA'nın haberine gore, bir sure polis memurunu oyaladıktan sonra alkol metreye ufleyen surucu 0.47 promille sınırın altında cıktı. Polis memurunun "Yasal sınırın altındasınız" diye belirtmesinin uzerine Arslan, yaşadığı arbedeyi bir kenara bırakıp, "Beni yanlış anladınız." diyerek rahat bir nefes aldı.