Yıllar once bir ayakkabı şirketinin sahibi Pazar araştırması yapmak uzere Afrika’ya aralıklı olarak iki pazarlamacı gonderdi.
Birinci pazarlamacı araştırmasını bitirdikten sonra patronunu arayıp şoyle dedi: ”burada bizim icin hicbir fırsat yok, cunku burada kimse ayakkabı giymiyor.”
Birkac ay sonra giden ikinci pazarlamacı ise patronunu arayıp heyecanla “Afrika’da inanılmaz fırsatlar var. Burada hic kimsenin ayakkabısı yok,”dedi.
Herkes aynı şeyi duşunuyorsa, hic kimse bir şey duşunmuyor demektir. Der Walter Lippmann
Bazen tek ihtiyacımız olan her zaman yaşadığımız olaylara farklı bir acıdan bakabilmektir. Olayları farklı bir bicimde değerlendirebilmektir. Hep aynı şekilde duşunerek, farklı sonuclara ulaşamayız.
Siz farklı olmazsanız hayatınıza hicbir farklılık getiremezsiniz. Siz değişmezseniz hayatınızda da değişen hicbir şey olmaz, aynı şekilde devam edip gidersiniz.
Siz sıradan bir hayatı, sıradan bir bicimde yaşayıp gitmek mi istersiniz, yoksa muhteşem bir oyunda muhteşem bir başrolu, muhteşem bir şekilde oynamak mı istersiniz?
Eğer her anı dolu dolu yaşayıp hem kendi hayatınızda hem de başka hayatlarda fark yaratabilirseniz, hayatınız sona erdiğinde pişmanlıklar ve keşkeler yerine 'Yaşadım' demenin buyusunu keşfedeceksiniz.

Cok bilinen bir soz vardır: Eğer'le Meğer evlenmişler, 'Keşke' adında bir cocukları olmuş!
'EĞER' bilseydim, 'MEĞER' boyleymiş, sozleriyle dolu bir hayat 'KEŞKE' yapsaydım'la son bulabilir. Vaktiniz varken tadını cıkara cıkara yaşayın! Keşke’ler her insanın icine duştuğu cok derin bir ucurumdur. İcine duşen her şeyi, her an’ı ve her anıyı yutar. Geriye kocaman boşluklar kalır. ‘İyi ki yapmışım' demek, kazanılmış, 'Keşke yapsaydım' demek gec kalınmış fırsatlar demektir.
Cunku bazı an’lar size fırsatlar sunar, gormeyi bilirseniz sorunlarınızın cozumleri oradadır.

Gecmiş bugune keşke değil deneyim, yarın bugune korku değil umut getirmelidir... Bazen gelecek icin o kadar kaygılanırız ki, onun icin bugunu feda ederiz. Ve aslında bugunun kendisi olan 'Şimdi' yi hic yaşamadan olebiliriz!
Unutmayın;
Hayatlarımız, biten her gune 'dun', gelen her gune 'yarın' dediğimiz sonsuz bir ' Şimdi 'den oluşur! Hayata Şimdi bakın, şimdinin penceresinden gunu yaşayın. Yarın diye bir şey yok. Sadece yepyeni bir ‘Şimdi’ var!

[h=2]İstanbul Psikoloji uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]