Arkadaşlar 17 yaşındayım ve 1.5 yıl oncesine kadar cok kiloluydum. İşin kotu yanı bu kilolar cok yemekten değil sağlıksız beslenmekten ve hic hareket etmemekten dolayıydı. Aklınıza gelebilecek en sağlıksız yaşamlardan desem cok fazla da abartmış olmam.Dediğim gibi 1.5 yıl oncesine kadar cok kiloluydum ve kilo vermeye karar verdim. Ve hedefime ulaştım 20 kilo civarı verdim bunu da 6-8 ay civarında verdim. Sıkıntı bu kiloları vermemdeki surecte değildi. Kiloyu verirken yaptığım insan ustu diyetlerde idi.Dediğim gibi zaten cok kotu sağlıksız bir hayatım vardı. Kilo verirken 48 saat icerisinde sadece 1 tane sutlac ve birkac bardak cay ile duruyordum. Ustune ustluk okuldan eve yuruyerek geliyordum. Okul-ev arasındaki mesafe 5 kilometreden fazlaydı. Bunun ustune eve gelip gayet fazla bir şekilde ağırlıkla spor yapıyordum. Ustune ustluk gece iki civarında yatıyordum sabah yedide kalkıp okula gidiyordum. Boyle bir surec yaşayıp 20 kiloyu 7 ay civarında vermemin sebebi de yemek yediğim zamanlar Fast-food yemekler yiyordum ve verdiğim kaloriyi geri alıyordum. Boyle bir surecten sonra olmemiş olmam bile mucize. Evet olmemiştim ama tahmin ettiğiniz gibi vucuduma cok zararı oldu. Sacım o kadar dokuldu ki o sık ve inanılmaz guzel sacım gitmişti neredeyse kel olmuştum. Berbere gitmeye korkuyordum. İşin kotu yanı benim vucudumun neden bu kadar kotu etkilendiğini anlamam gecen yaza kadar surdu. Vucuduma inanılmaz bir hasar vermiştim ve hala etkisi suruyor. Bir sure cok sağlıklı beslenip B12 vitamini alıyordum onu da son zamanlarda bıraktım. Zaten eve kapanık bir insandım yazdığım gibi inanılmaz sağlıksız bir yaşamım vardı ve karantina doneminde yeni yeni coğalan sakallarım ve sacım hafiften dokulmeye başladılar. Bu kadar şeyi anlatmama gerek yoktu ama durumumu bilin diye yazdım. O kadar sağlıklı beslenmeme rağmen hala vucudumun vitamin eksikliği fazlasıyla var. Sakala ve saca iyi gelecek vitaminler nelerdir? Bende B7 ve B12 vitaminleri var. Daha fazla vitamin hapı kullanmak istemiyorum zaten vucuduma verebileceğim kadar hasar verdim bir de fazla ilactan vermeyelim hasarı.Dediğim gibi saca ve sakala iyi gelen vitaminler nelerdir? Ve onerileriniz nelerdir?