17 yaşında spor ve beslenme ile boy uzar mı?
Sağlık0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- 17 yaşında spor ve beslenme ile boy uzar mı?
-
20-10-2022, 11:55:43Mayıs ayında 17 yaşına girdim boyum tahminimce 1.72,babam tahminimce 1.67 falan annem de o civarda diye tahmin ediyorum. Ağabeyim 1.70 ablam ise 1.63 varsa vardır daha uzun değildir. Ağabeyim haric kimse boyunu tam bilmediği icin boyle yazdım. Hayatım boyunca sağlıksız beslenip gece 2-3 gibi yattım. Tahminimce 5.-6. sınıftan beridir duzenim boyle. Sizce beslenmemi duzeltip, uyku duzenimi duzeltsem ve spor yapmaya başlasam etkisini gorur muyum? Ayrıca bazen pencerelerin yansımasından ayakta ağabeyimle bana bakıyorum 2-3 cm uzun duruyorum bazen bakıyorum aynı duruyoruz sebebi ne olabilir sizce? Ayrıca bizim sınıfta bir kız var sporcu boyu 1.72 kızla boy olctuk benim boyum yaklaşık 3 cm falan uzun cıktı hadi diyelim benim ayakkabımın altı onun ayakkabısından 1.5 cm uzun olsa yine 1.73. 5 civarı oluyorum ama ben oyle olduğunu duşunmuyorum. Ayrıca baba tarafında akrabalardan en uzun birkac kişiden biriyim coğu kuzenim 1.69 altında ama anne tarafım uzun dayımın birisi 1.80 civarı.