Dilara Kocak'tan 3 Gunluk Diyet Listesi

Merhaba benim fit fıstıklarım, bahar yaklaşınca Fit Friday yazılarımı daha dikkatle okumaya başladınız değil mi Haftalardır dikkat etmemiz gereken ufak puf noktalarını konuştuktan sonra bu hafta sizinle harika bir diyet listesi paylaşacağım. Diyet listesi benim de bir donem danışanı olduğum uzman diyetisyen Dilara Kocak'a ait. Dilara Kocak sıkıcı yasakları olmayan, ac bırakmayan, kolay bulunan malzemelerden esnek listeler hazırlayan, cok bilgili, anlayışlı ve pozitif bir diyetisyen. Kitaplarını, websitesini, sosyal medya hesaplarını, koşe yazılarını, TV programını takip edin, cunku bilin ki Dilara Kocak soyluyorsa doğrudur. 3 gunluk diyet listesi dediysem sakın bunu sozde uzmanlar tarafından hazırlanan şok listelerle karıştırmayın, bu liste size 3 gunde 5 kilo birden verdirmeyi değil, gun icinde neyi ne kadar tuketmeniz gerektiğini oğretmeyi ve metabolizmanıza gore 0,5-1 kilo verdirmeyi hedefliyor. Diyet yapmanıza engel bir sağlık durumu yoksa, bu listeyi rahatca uygulayabilir, ufak değişikliklerle 6 gun de yapabilirsiniz. Bol su icmeyi ve yuruyuş ya da sporu da ihmal etmeyin.

İşte 3 gunluk liste:

Mantar Sote:

500 gr mantar, 2 buyuk soğan, 1 YK zeytinyağı, 2 diş sarımsak, 1 kapya biber, 1 domates rende, 1 yeşil biber, tuz, karabiber, kekik. Tum malzemeleri birlikte soteleyin yaklaşık 6-7 dk sonra yemeye hazır olmuş olacak.
Yağ Yakan Corba:

6 orta boy soğan
3 diş sarımsak
yarım lahana
4 kapya biber
kimyon, karabiber,zerdacal
1 demet maydanoz
yarım cay bardağı mercimek
3 yemek kaşığı biber salcası

Butun malzemeyi doğrayın uzerine corba kıvamında olacak şekilde su ile doldurun. Malzemeler yumuşayana kadar pişirin isterseniz blendırdan gecirip suzme corba haline getirebilirsiniz.
Diyet yapmaya hep pazartesi başlanır ya, gelin bu sefer bir değişiklik yapıp cumartesi başlayın. Ozellikle hafta ici cok yediğiniz icin vicdanınız rahatsızsa (ki benim oyle bu hafta acayip acıktı iştahım kendimi her gece dolabın onunde buldum, mevsim değişikliğinden mi acaba) bu 3 gunluk liste sizi hafifletecek. Hem hafta sonu market alışverişine, yemek yapmaya da vakit var.

O halde yarın başlayalım mı fıstıklar? Anlaşalım yalnız, 3 gun bitince yemeyi abartmak yok, mantar yerine kabak olur, kayısı yerine erik olur, boyle ufak değişikliklerle hep bu duzende beslensek yaza incecik gireriz. Eğer isterseniz haftaya cuma da yeni bir 3 gunluk liste paylaşabilirim sizinle. Haftaya cumaya kadar hepimiz uslu birer kız olalım ve bikini mevsimine hazırlanalım
kaynak: alisveriskoligin-itiraflari.blogspot.com,
Diyet Listeleri İcin Tıklayınız
Diyet Hakkında Herşey Ve Super Diyet Listeleri İcin Tıklayınız