Kızlar merhaba!

Son birkac senedir normalde ideal olan kilodan daha duşuk bir kiloya sahibim. Boyum 1.74 kilom 50'lerdeydi. Bunun uzerine bir kac kilo almıştım ve acıkcası hic bir zaman kilo alamadığımdan dolayı kendimi kotu hissetmemiştim. Lakin son birkac aydır beni goren herkes "cok suzulmuşsun" "aaa neden bu kadar kilo verdin?" gibi sozler sarfedince ben de bir diyetisyene gittim. Durumumu anlattım bircok tahlil yapıldı tiroid, bağırsak mukozaları falan her şey normal cok şukur. Tek durum, metabolizmanın hızlı calışması.

Diyetisten bana uygulamam icin program verdi bu programda gece yatmadan once tostlardan, kreplerden tutun ağır pekmezlere kadar icerik var. Bunu 3 hafta yaptım sonra kontole gidene kadar midem haşat olmuştu desem yeridir. O geceleri alınan hamur işleri, yok pekmezler, yok balık yağları.. ay kızlar biz napıyoruz?

Diyetisyen hanım bana bir de fırca attı programına uymuyorsun boyle boyle diye. Napsaydım? kusacaktım neredeyse!!

Ardından bir makale okudum ki, gece yatmadan once yenilen yemeklerin hepsi metabolizmaya ciddi hasar veriyor ve şimdi cıkmasa bile ileriki yaşlarda cok ciddi rahatsızlıklara zemin hazırlıyormuş.

Metabolizmanız hızlı calışsa bile, vucut buna uygun calıştığından bizlerin dışarıdan surekli yaptığı besin baskısı ciddi hasarlara yol acıyormuş. Cok ciddi hem de..

Şimdi soruyorum kızlar, buradaki başlıkları da okudum napıyoruz biz? vucudumuza resmen haksızlık değil mi bu?

Tum bunlardan sonra erkek arkdaşımın da kilo problemi olduğunu hatırladım 1 sene kadar onceye kadar. Ama o fitness'a gitti şimdi aldığı kiloların hepsi kas. O ayrı tabii ben asla kas almak istemem (hangi bayan ister) Ama yani boyle abur cubur pisboğaz gibi surekli sağlıksız bicimde yemektense, sağlıklı bir şekilde sporla biz bayanlara has programlarla sağlıklı kilo almanın yolu yok mudur ya? Cok moralim bozuldu yani istanbul'da oturuyorum ve neresi varsa oraya giderim sağlıklı kilo almak icin.

Ama boyle geceleri yatmadan pekmezlermiş, yok hamur işleriymiş zayıf kaliyim daha iyi midem de vucudum da metabolizmam da zarar gormesin..

sizleri seviyorum! yorumları bekliyorum..