Sevgili arkadaşlarım

Bu gune kadar bu siteden cok faydalandım. Başkalarının uzuntulerine uzulup,mutluluklarına sevinen altın kalpli insanlar var burada. Herkesin sorunlarına cozum arayan,bulan,sorulara yılmadan cevap veren iyi yurekli arkadaşlarım hepinize tek tek teşekkur ediyorum

Hep faydalanmak olmaz biraz da fayda sağlamak lazım değil mi

Oncelikle şunu belirtmeliyim ki bir cok diyet deneyimim oldu bu gune kadar. Dukan diyetinden tut elma diyetine kadar coğunu denedim. Hic bir diyeti kotulemek gibi bir amacım yok yanlış anlamayın. Bana yaramadılar sadece Her şey herkese yarayacak diye bir şey yok sonucta.

Bu yazacağım diyet listesi (daha doğrusu listeler) diyetisyen listesidir. Kendi kafamdan uydurduğum bir liste kesinlikle değil

Diyetten soz edecek olursak :

Bu diyet 25'er gunluk toplamda 5 adet diyet listesinden oluşuyor. Diyet sonunda 18-20 kilo verilebilir Yavaş ama sağlıklı bir şekilde kilo verebileceğiniz bir listedir. Zaten yağ yakımının cok kısa surede gercekleşmeyeceğini bilirsiniz Ortalama haftada 1 - 1,5 kilo vereceksiniz. Ama YAĞ olarak vereceksiniz. Kesinlikle kas veya su değil!

Yağ olcumu de yaptırdım. Kesinlikle kas kaybım olmamış. Yağ kaybetmişim

Diyeti denemeden sizinle paylaşmak istemedim

1. listeyi denedim. 2. listenin bitmesine 3 gun kaldı. Hic bir sağlık problemi yaşamadım Allah'a şukur. Bu yuzden gonul rahatlığıyla 2 listeyi sizinle paylaşabilirim. Diğer listeleri de denedikce sizinle paylaşacağım

Ben kac kilo verdim ? : Diyete başladığımda 82.9 - 83 gibi bir kilodaydım. 2. Diyetin bitmesine 3 gun kaldı ve ben tok karnıma ve kıyafetlerimle şu anda 73.7 kiloyum.

Gelelim Listelerimize:

1. Liste ( 25 GUN UYGULANACAK )

7:30 1 bardak yarım yağlı sut

09:00 2 dilim tam buğday ekmeği arası beyaz peynir, maydanoz, şekersiz acık cay veya yeşil cay

10:30 2 kuru kayısı, 1 ceviz

12:30 1 porsiyon kofte veya doner, az yağlı salata, 1 dilim tam buğday ekmeği

15:00 1/2 paket form biskuvi

17:00 2 kuru kayısı, ılık su

19:00 6 kaşık etsiz sebze yemeği, 1 dilim tam buğday ekmeği, az yağlı salata

21:00 1 meyve

1. listeyi uyguladıktan sonra daha fazla kilo vermek isteyenler 2. listeye başlayacak.

2. Liste ( 25 GUN UYGULANACAK )

07:30 3 kuru kayısı, ılık su

09:00 1 dilim tam buğday ekmeği, 1 dilim az yağlı beyaz peynir, 2 zeytin, ceri domates, maydanoz, haftada 1 gun yumurta, şekersiz acık cay veya ıhlamur

12:00 1 porsiyon ızgara veya etli sulu yemek, 1 dilim tam buğday ekmeği, az yağlı salata

14:00 2 kuru incir

16:00 1 kutu kayısılı probiyotik yoğurt ( markayı anladınız )

17:30 1 meyve

19:00 6 kaşık etsiz sebze yemeği, az yağlı salata

21:00 3 kuru kayısı, ılık su

2. listeyi bitirip daha fazla kilo vermek isteyenler 3. listeye başlayacak.

3. Liste ( 25 GUN UYGULANACAK )

07:30 Bir yemek kaşığı pekmez

09:00 İki dilim tam buğday ekmeği arası beyaz peynir, maydanoz, şekersiz acık cay veya ıhlamur veya yeşil cay

12:30 Bir kase corba, az yağlı salata

15:00 Bir ETİ stik cikolata

17:00 Meyveli yoğurt

19:00 Altı kaşık et veya tavuk veya ciğer sote, az yağlı salata

21:00 Bir meyve

3. listeyi uyguladıktan sonra daha fazla kilo vermek isteyenler 4. listeye başlayacak.

4. Liste ( 25 GUN UYGULANACAK )

7:30 Bir su bardağı ılık su

9:00 1/2 simit, bir dilim beyaz peynir, domates, maydanoz, şekersiz acık cay veya ıhlamur veya rezene, haftada 1 gun yumurta

12:00 Bir dilim tam buğday ekmeği, bir porsiyon etsiz sebze yemeği, az yağlı salata

15:00 1/2 paket eti form

17:00 Bir meyve

19:00 200 gr balık veya 2 baget veya bir kalcalı but, az yağlı salata

21:00 kaymaksız yoğurt

4. listeyi uyguladıktan sonra daha fazla kilo vermek isteyenler 5. listeye başlayacak.

5. Liste ( 25 GUN UYGULANACAK )

7:30 Bir cay kaşığı bal

9:00 Bir dilim tam buğday ekmeği, bir dilim beyaz peynir, uc zeytin, pişmiş domatesli biber, şekersiz acık cay veya yeşil cay

12:30 İki kepce corba, az yağlı salata, bir dilim tam buğday ekmeği

15:00 1/2 paket form biskuvi, 200 ml sur

17:00 Bir meyve

19:00 Altı kaşık etsiz sebze yemeği,az yağlı salata, bir dilim tam buğday ekmeği

21:00 Bir meyve

UYARILAR !!! Salatanın icerisine patates, mısır, havuc, turşu ve bezelye koymamalısınız. Ve yemeklerinize de katmamalısınız

Meyve oğununuzde yiyebileceğiniz meyveler: 1 yerli muz veya 1 portakal veya 1 armut veya 1/2 nar veya 2 mandalina veya 1 elma veya 1 havuc veya 1/2 greyfurt veya 1/2 ayva veya 1 kivi veya 1 dilim ananas veya 200 gr cilek veya 200 gr kavun veya 200 gr karpuz veya 150 gr kiraz veya 1 adet şeftali veya 7 adet erik veya 100 gr uzum.

Gunde 2 litre su icmeniz sizin yararınıza olacaktır.

ALTERNATİFLER : 1. listede oğlen arada bir kofte yerine bakliyat yedim. (Nohut,yeşil mercimek v.b) Doneri ısıtıp yenen donerlerden kullandım. Kofteyi bazen kendim yaptım bazen de kasaptan hazır kofte aldım Form biskuviyi illaki o tahta gibi olanlardan yemek zorunda değilsiniz. Mavi-Yeşil ( bu markayı gercekten vermek zorundayım cunku diğer markaların icerisinde şeker var bunda yok ) biskuvilerinden yiyebilirsiniz. Elmalı, limonlu, peynirli... Probiyotik yoğurt kayısılı dışında yediklerim de oldu. Orman meyveli, ananaslı falan da yedim. Kayısı yerine gun kurusu da yedim. Gun kurusunu daha sağlıklı buluyorum. Peyniri coğu zaman tam yağlı ezine yedim. 1. listede sabah kendinize 2 dilim tam buğday ekmeği arası peyniri soğuk yemek yerine tost makinesinde tost yapabilirsiniz. Caylarınızı tatlandırıcı ile tatlandırabilirisiniz.

EK SPOR : Sevgili Akrepciğimin onerisi ile bir taraftan zayıflarken bir taraftan karnımızın sıkılaşması icin balon şişirmeye karar verdik 1. liste bitene kadar gunde 5 kere,2. liste bitene kadar gunde 10 kere balon şişireceğiz. Bu şekilde her listede 5'er 5'er artırarak devam edeceğiz.

Aklıma gelen şeyler olursa eklerim. Siz de aklınıza takılan her soruyu cekinmeden gonul rahatlığıyla sorabilirsiniz. Tartınızda bol eksili gunler dilerim

Kilo bildirim gunumuz PAZARTESİ'dir.

...alıntıdır...