Merhabalar arkadaşlar. 21 yaşında kilodan yıllarca cekmiş bir bayanım. Diyete başlamadan once durumum oldukca vasattı ki asla veremeyecegime inaniyordum. Hatta bir ara tup mide ameliyatı olmakta son derece kararliydim ki ailem musade etmedi. Aynalara bakmak istemiyordum begenilmeme korkum cok fazlaydı. Markete gitmek icin bile evden cıkmak istemiyordum ki zaten yurumek oldukca zor ve yorucuydu. Surekli yatiyordum is yapmak icimden gelmiyordu diyebilirim. Yani tam anlamı ile olu gibiydim. Sanırım bir coğunuz da benim gibi olabilirsiniz.

Bundan 6 ay kadar once dedim yeter. Ailem o ameliyata izin vermiyor ise Glen gerekirse oleceğim ama yinede bu kiloyu vereceğim. Bayanın sonucta guz3l olmak beğenilmek en onemlisi kendimi beğenmek istiyorum. Oyle bir raddeye gelmiştim ki ya olecek ya zqyiflayacaktim. Bu diyete de oyle başladım. Oldurmez ama inanin surundurur. O yuzden gerekli hirsiniz yok ise başlamanız bir anlam ifade etmez.

Diyetin puf noktası yememek! Evet bu kadar basit ama aynı zamanda da değil. Oyle ki yiyorsunuz ama ona yemek denirse.

Mesela ben sabah 1 domates yiyip bırakıyorum.

Diğer gun bir salatalık.

Diğer bir gun sadece pişmiş yumurta beyazı.

Evet kahvaltıda. Ama hepsini değil farklı farklı gunler iclerinden sadece birini. Kendimi her yemekten yemek zorunda hissediyordum ve oyle yaptım. Ama bu şekilde hepsini birden değil farklı gunlere bolerek yedim.

Oğlen mesela evde pilav mi yaptık 2 ywmek kaşığı pilav yerim yanında corba mi var (hazır corba olmamak koşulu ile) yarım kasenin yarısı kadar corba yerim. Kızarmış her şey yasak.

Akşam ise bir meyve sectim bu her akşam degisirdi. Bir tane kabuğu ile yedim. Tabi karpuz dahil değil buna. Onu kabukları ywmek biraz sıkar. Şeftali ornek verelim kabuğu soymak yok yada havuc soymak yok. Kabukları midemiz daha gec eritiyor ve daha uzun sure midede bir şey olduğu icin o surede metobolizma calışıyor bu sayede.

Ve bol bol soğuk su ictim. Yada yeşil cay.

Diyetim buydu. Ayda her ay 3-4 kilo vermiş olmam zaten cok da sağlıksız olmadığının kanıtı. Bu arada benim yaşadığım ve muhtemel sizin de yasayacaginiz bir sorun var ki o da metobolizmanin yavaşlama si hatta durması ki ben 1 ay hic kilo veremedigimi biliyorum. Nasıl astım o sorunu puf nokta bu iki ceşit asma yontemi var ya şok diyet ya da diyete 1 hafta ara vermek ve abartmadan ev yemeklerinden yemek. Sok diyet ise yaramaz cunku yaptigimiz şok diyete oldukca yakın o yuzden 1 hafta ara verdim ki yeniden başladığımda metobolizmami hızlandırmis oldum. İşte bu nokta da da irade oldukca sağlam olmalı. Diyete ilk başta başlamak zor. Ama bırakıp yeniden başlamak imkansız derecede daha zor.

Onemli notlar.

-herseyden yemek. Yağsız tuzsuz olacak. Kızartma olmayacak. Yumurta mutlaka yenmesi ve suda pişmiş et tuketilmelidir.

-bol bol su icilmelidir. Metebolizma bu şekilde surekli calışır.

-Şık sık deli gibi tartilmayin. Morelimi bozar. Sabahları buyuk ateşte cıktıktan sonra tartilmak doğru olan.

- şekerli her şey yasak. Bakın altını ciziyorum wn onemli konu bu. Cay bile sekersiz icilecek. Yapamiyorsaniz icmeyin.

-Yeşil cay icin. Zqyiflatmaz ama bağırsakları calıştırır. Bunla destek olun diyetinize. Tek başına bir hata yaramayan yeşil cay diyetle mucizeler yaratabilir.

-ictiğini sular soğuk olsun. İnanın bir yerde okudum da denedim sanırım mide onu ısıtmak icin daha cok calışıyor ve bu sayede de metobolizma daha cok calışmış oluyormuş.

İlk başlarda spor imkansız biliyorum. Ama elinizden geldiğinde gunluk aktiviteleri fazlalastirin. Markete gidilecek se gonullu olun mesela. Yada evde toz alınacaksa. Daha sonra rum evi siz temizlersiniz. İnanın koşmak tan daha fazla efor harcatiyor.

-marketten alınan hic bir şeyi ağzına surmeyin. Ev yemeği olmalı. Hazır şeyler kilo aldırıyor. Orda kalorisi nin az gozukmesine bakmayın. Uzerinde diyet yazsabile Hayır zararlı. Ancak form sekersiz sade biskuviler evde degilseniz yiyebilirsiniz.

-sakin pişen bir şeyi cok begenip aman nolcak bi kere demeyin. Orneği pilavdan vermiştim etten vereyim sadece bir kase buyukluğunde olmalı. Fazlasını yemeyin. Ancak yeşillik yiyebiliyorsaniz onu biraz daha fazla yiyebilirsiniz. Ben yoyemedigim icin yemedim.

- Midenizi cok dolu asla olmasin. Midenizi kuculme si dha iyi olur ki ilerde az ywmek koymaz size. Ben artık yediklerimiz fazlası ile tok kalabiliyorum.

Nescafe tuketin. Yada sekersiz Turk Kahvesi. Halsiz kalacaksınız ve bunlar biraz olsun enerji verir. Zinde tutar.

Kendinize bir uğraş bulun ki yemek aklınıza gelmesin. Ben yemek yapmayı sectim. Deli gibi yemek yaptım ama kendim yemedim. Cok zordu cok.

Bu kadar ayrıntıya girme nedenim kesinlikle Diyetin iti sonuclar vermesini sağlamak. Yanlis bir sey sagliktan eder adami ama ben surwkli doktor kontrollerine gittim ki bir sorun olmasin. Olmadi da. Sizde oyle yapin bir yan etki olursa hemen birakin.arkadaşım da yaptı ve oda cok kilo verdi. Yani kesin bir kilo verme yontemi. Başka caresi olmayanlara oneririm sadece. Oyle 10 kilo fazlası olanlara değil. Ben obez dim. 94 den duştum 73 e. Hayatım değişti. Mutluyum. Kendimi beğeniyorum. İnsanlar beni begeniyor. Yuruyebiliyorum. Kosabilitorum. Kilodan olan tum sağlık problemleri gitti benden. Evet daha istediğim (60) kiloya 13 kilo var ama yinede şu an bile oldukca iyi hissediyorum. Kıyafet bulabiliyor um. Gerci dolabimdakileri komple atmak zorunda kaldım ama değer mi evet kesinlikle değer.

Ah bak hatirlamisken hemen 10 kilo verdim ustume bir şeyler alayım demeyin. İnanın ki daha vereceksiniz para biriskin toplu alışveriş yaparsınız değil mi?

Tum kilolar bitti istediğiniz kiloya duşunuz ozaman da kiloyu korumak icin tam 1 sene daha uğraşıp ki kalıcı olsun. Bunu da surekli tartılarak yapacaksınız. 1 kilo aldiysaniz hemen onu verin ki ucu kacmasın. Sonucta vucudunuzun benimsediği bir kilo var ve almak icin her şeyi yapacak bir duşman gibi. İndiğini kiloya alışmaya başlaması icin uzun bir zaman gerekiyor.

Umarım 1 kişiye bile bir katkım olur ve dualarını alırım.

Lutfen ayda bir doktora gidip rutin kan tahlilleri yaptırın. Vitamin oranlariniza baktırın. Az bir duşme olursa sorun yok bende de oldu. Ama ciddi bir duşme var ise hemen bırakın.

İdrar tahlili de onemli. İdrarda kemikler ile ilgili bir şey cıkarsa kiloyu kemiklerin veriyorsunuz demek. Bende olmadı buyuk ihtimalle sizde de olmaz. Dedigim gibi her şeyi evde pişen her ama her şeyi kızartmalar hamur işleri haric yiyeceksiniz. Sadece cok az yiyeceksiniz ki iradenize hakim olmak onemli burda. Cunku bir kaşık daha diye diye bir tabak bitirdim bir kez. Ben bile yaptiysam. Ama kendime sonra ceza verdim ve diğer gune kadar bir şey yemedim bir daha da o hatayi yapmadım bu sayede. Yani kendinize ceza yontemleri bularak bunu cozebilirsiniz.

Bunu sadece sağlık derecesinde kilolu olan kişilere oneriyorum. 10 15 kilo fazlası olanlara değil.

Kesin mi veririz diye sormayın. Evet dediklerimi harfi harfini yaparsanız kesin veriyorsunuz. Bazıları daha hızlı arkadaşım benden 2 ay sonra başladı 19 kilo verdi. Bazıları daha yavaş ki bu ben oluyorum 6 ayda 21 kilo verdim ki bu Diyetisyenlerin ayda 2-4 kilo uyarısına kesinlikle uyuyor.

Kilolarınizdan her 5 kilo gittiğinde gunluk temponuzu lutfen arttırın.

Ben ilk 5 kilom da tamamen yattım. Şu an ise gunde en az yarım saat yuruyorum. Gunluk ev islerini yapıyorum. Tum gidilecek yerlere ben gidiyorum. Sanırım 4 kilo daha verdikten sonra koşu yapmaya başlayacağım