Diyetin Sihirli Değnekleri

Duzenli uyguladığımda kilo vermemde cok kolaylık sağlayan noktaları dilim donduğunce paylaşıyorum ...

Hangi diyet listesini uyguluyor iseniz , hangi spor programını uyguluyorsanız ... Ona devam ederken hayatınıza ekleyeceğiniz bir kac puf noktasını kendi diyet maceramdan yola cıkarak paylaşıyorum .

Bazen o cok duyduğumuz ama diyetteki onemini kulak ardı ettiğimiz kucuk sırlar , aslında tum durma/duraksama donemini lehimize cevirecek sırlardır .

Son uyguladığım diyette 15 kilo ustu kilo verdim ... Yaklaşık 3.5 ayda ...Hala sağlıklı beslenme programı altında , diyetime devam ediyorum . Hedef kiloma son 4,5

Diyet yaparken mutlaka hayatınıza , diyet listenize sokun . Cıkın bugun marketten eksiklerinizi alın . Unutmayın neyi ne zaman ne ile yediğimiz , sadece ne yediğimizden cok daha onemli .

-Su ....

Biliyorum bıktınız suyu duymaktan . Ama olmazsa olmazıdır su . Ben diyet listelerinde , Cuma yarışmalarında yazılan menulerde ..hala 1.5 litre ... 1 lt su miktarı goruyorum menulerde . 1.5 lt suyun vucudunuza yeterli gelmesi icin yaklaşık 50 kilo olmanız gerek .
Yaklaşık 60 kilo birinin gunluk su ihtiyacı 2 lt civarında iken 90-100 kilolarda 3 lt+ olarak değişir .
Su icin ..lutfen . Ozellikle ılık limonlu su ile gune başlayın .

-Yeşil cay ve sade kahve

(mumkunse turk kahvesi tercih) .... İcerdiği kafein ile metabolizma hızlandıran ve yağ yakımına sebep olan bu iki icecek listemde hep vardı .
Genelde ılık su ile gune başlar , hemen ardından sade kahvemi ve anında kuru meyve ya da bir dilim ananası(ananası ayrıca anlatacağım) tuketir ...Bunları erken saatte yapıp , metabolizmanı harekete gecirir ve ardından kahvaltıma başlardım .

-Kahvaltı ...

Gunun en onemli oğunu ...Bir işe nasıl başlarsan oyle gider derler ya . Kahvaltıda diyetin yol haritası o gun icin .
Yeşil cay ile yapacağınız kahvaltı karbonhidrat alımına en korkmayacağınız oğun (olculu miktarda tabii )
Hemen her sabah donuşumlu olarak uyguladığım kahvaltılarım ;

1 fincan yeşil cay ile yulaf ezmeli lorlu zeytinli omlet ve bol yeşillik ...
1 fincan yeşil cay ile 1 kk kadar peynir , zeytin , bol yeşillik ve 1 dlm etimek ya da kepek ekmek ...
1 fincan yeşil cay ile 1 dlm kepek ekmeği ile yağsız tost ve bol yeşillik ...
-Tere ve Maydanoz ....

Ozellikle gunun ilk saatlerinde mutlaka tukettim , sizde tuketin . Terenin yağ yakıcı ozelliği muthiş .
Oğunlerimde de bol tere , maydanoz , taze soğan ile bol limonlu / isotlu bir salata hazırlarım genelde . Yağ yakımına teşvik .

-Ananas ya da ekşi yeşil elma ...

Kahvaltı oncesi mumkunse , değilse gun icinde ara oğunde ; bir fincan kahve ve ananas dilimi .. ya da bir kase yoğurt ve yeşil elma ... Bu ikisinin etkisi kilo vermemde cok etkili oldu . Mutlaka deneyin .

-Yulaf ezmesi ...

Yulaf ezmesi cok ilginctir ki ... hem diyet listelerinde vardır hem de kilo almak isteyenlerin tavsiye listelerinde ... Burada olculu ve yoğurtla tuketmek bizim işimize yaracak kısım . Bir de omlet , krep yaparken 2 kaşık kullanırsanız o oğun ekmek yemeden de doymanızı sağlar .

-Protein ...

Ozellikle oğle oğunlerinde tercih ettim . Balık , kofte , kırmızı et ya da tavuk ... Tum protein kaynaklarımı ızgara ya da fırında tukettim . Miktarı abartmadan , hemen hemen her gun ve bol salata ve yoğurt ile ... Listenize mutlaka alın . Et turevlerinden yemediğim oğunde , mutlaka mutlaka salatama peynir ve ceviz ekleyerek tukettim .

-Yoğurt vazgecilmezimdi ...

bir donem pul biberli limonlu her oğun ... bir donem zencefilli,zerdecal ve tarcınlı gunde iki kase .. bir donemde gece kuru olarak limon yoğurt soda kuru ile ... kullandım ... Ama her gun olmazsa olmazımdı .

-Corba ...

diyet yaparken oğunlere 1 kepce corba ile başlamak bizim icin faydalıdır . Hem ilk aclık sinyallerini bastırır , hem tok tutar . Yalnız hangi corba ne zaman icilmeli buna dikkat etmek gerek . Ozellikle akşam sofralarında mercimek , tarhana gibi corbalar yerine daha hafif corbalar tercih edilmeli ... Oğunler bakliyatlı corbalar , un corbaları var ise ekmek ya yenmemeli ya kilo fazlası cok ise 1 dlm ile yetinmeli .

-Sebze ...

Hemen her gun tukettim . Her istediğimizde sebze yemeğimiz olmayabiliyor ... Bu durumlarda dolabında bulunan kozlenmiş kırmızı biberlerim devreye girdi .. Kırmızı biberi diyet yaparken mutlaka tuketin .

Aklımdaki bu kucuk ama etkili puf noktaları dışında , belki de en onemli etken ... Tum diyet boyunca hic sabit ya da artı cıkmamama sebep olan şey ; KARARLI olmak ...

Sunulan hic bir kacamağa , bugunde boyle olsun amaaaan demedim . O koca koca misafirlik tabaklarına karşı her zaman net tavrımı korudum .

Şeker hayatımdan besinlerin kendi icerdiği şeker dışında cıktı .
Beyaz pirinc yerine bulguru ..onu da akşam değil oğle oğununde yemeği tercih ettim .
Aşırı cikolata krizlerinde (ki belli bir sure sonra bu krizler son buluyor) gercek bitter cikolata ...ile hazırlanan protein bar . Kucuk bir parca .

Benmari usulu eritilmiş bitter ile yulaf ezmesi , sut , kuru meyve karşımı ile hazırlayıp dondurarak yaptığım bar .

Hayatınıza kucuk dokunuşlar yaparak diyeti bir cile olmaktan cıkarabilir , listenizi severek uygulayabilirsiniz .

Herkese sağlıklı kilo vermeler ..