Yaşım 25, Boyum 1,61 ve 84,7 kilo ile diyete başladım.
Bugun spordan gelince ic camaşırlarımla tartıldım ve tam 77.9 kiloyum

Ben 8 yaşıma kadar cok zayıf bir cocuktum. Daha sonra ailemin bir bakkal dukkanı acması ile cipsler, cikolatalar... aklınıza gelebilecek her turlu abur cuburu yedim ustelik yemeğin ustune... Ve 8 yaşımdan sonra hic zayıf halimi hatırlamıyorum diyebilirim.
Ortaokul donemlerinde 60 kilo gelirken, lise cağlarımda 70 kiloya kadar yukseldim. Eylul 2007 de evlenirken 73 kiloydum ve 5-6 yıl icinde 10 kilo daha almışım.
Ayrıca bende Polikistik Over ve hormon bozukluğu hastalığı var. Polikistik Over hastalığına sahip olanlar genellikle kilolu oluyorlar bu konuda cok araştırma yaptım... Fakat hastalıkmı kilo yapıyor yoksa kilomu hastalık yapıyor tam bilinmiyor. Bilinen gerceklerden biriside Polikistik Hastaları zor kilo verir ve eğer kilo verdikten sonra yediklerine dikkat etmezlerse cok cabuk kilo alırlar. Zaten genelde de boyledir aslında. Eğer sağlıklı ve fit bir vucuda sahip olmak istiyorsak diyet sonrası zayıfladıktan sonra omur boyu yediğimize ictiğimize dikkat etmemiz gerekir...
Bugune kadar bircok diyet denemesi yaptım fakat en uzun sureni 1 ay oldu ve verdiğim kiloları da aynı hızla geri aldım. Fakat bu sefer cok kararlıyım hedeflediğim kiloya duşene dek diyetten vazgecmeyeceğim. Cunku artık bıktım usandım oncelikle her rahatsızlandığımda doktora gidince doktordan zayıflaman şart sozlerini duymaktan ve kıyafet almak icin girdiğim mağazalarda vitrinde beğendiğim kıyafeti sorduğumda malesef buyuk bedeni yok sozlerini duymaktan!
Zayıflamak icin bu sefer cok kararlıyım cunku aslında cokta gecerli bir sebebim var. 6 yıldır cocuk sahibi olamadım ve Polikistik Over rahatsızlığının yanın sıra birde kilolarım... Doktor bana Tup Bebek tedavisi uygulayacağını soyledi ve hemen peşinden soylediği ilk soz hemen kilo veriyorsun!... işte boyle başladım ben 1 ay oncesinde arkadaşlar... Ben zaten kadınlar klubunu yıllardır takip ederdim sevinclerinizi uzuntulerinizi okur ve size yazmadan eşlik ederdim aslında

Kendimden yeterince bahsettim, diyet ile ilgili bircok şey araştırdım. Şimdi neler yaptığımı anlatayım bu 1 ay icinde ve bundan sonrada yaptıklarımı adım adım yazmaya devam etcem inşallah. Umarım benim gibi kilolu olan arkadaşların derdine derman olurum...
Ben tek bir diyete bağlı kalmadım. Surekli diyetimi değiştirdim. Bu şekilde her yeni diyet programında sanki diyete yeni başlıyormuşum gibi hissettim ve motive oldum. Arada kacamaklarım bile oldu bu 1 ay boyunca buna rağmen tam 6 kilo verdim. Diyetimin ilk haftası ilk birkac gun 15 dk evimin 3 katlı merdivenlerini inip cıktım ve evde egzersiz yapmaya calıştım. Birkac gun sonra merdivenleri yarım saat cıkmaya başladım. İlk 2 gun bacaklarım hamladığı icin biraz ağrı oldu ama 2 gunden sonra gecti ve alıştım. Merdiven cıkmayı denerseniz ne kadar ter attığınıza inanamayacaksınız...
İlk olarak aslında cok bilinen Lahana Corbası diyeti ile başladım ben diyetime bu uygulamayı tam iki hafta surdurdum. Diyetimin ilk başında bu corba ile vucudumu yeniledim resmen ve toksinlerden arındırdım. Lahana corbası diyeti ile diyete başlamak hem hızlı sonuc verdiği icin motivasyonum daha da arttı. Bu şekilde başlamak bana cok mantıklı geldi.
BİLİNMESİ GEREKENLER;
Hicbir iş yapmadan gunluk bir insanın yaktığı kalori 30* kilosudur.
Gunluk yaktığınız kaloriden fazlasını alırsanız bunlar kilo olarak geri doner
1 KİLO = YAKLAŞIK 8000 KALORİDİR.
1 Porsiyon yaklaşık 2 kepcedir.
1 Porsiyon lahana corbası yaklaşık 50 kaloridir.
Gunluk yediğinizi, ictiğinizi not alın.
Yediğiniz besinlerin kalorilerini araştırın. Kalori hesabını bilirseniz kilolarınızı dengede tutabilirsiniz

Kacamak yaparsanız zaten kendinizi suclu hissedersiniz. Kendinizi cezalandırın bu sayede kacamaklarınız azalır
Mesela 1 kacamak yaptıysanız sonrasında bırakın karnınız guruldasın biraz

Bir gun fazla kacırdınız yada kacamak yaptınız ya diyetim bozuldu deyip sakın bırakmayın, ertesi gun kaldığınız yerden devam edin.
Diyete pazartesi cumartesim başlıyorum demeyin. Hemen o anda başlayın. Diyete başlayacağınız zaman sevdiğiniz yiyeceklerden sanki bir daha o yemekten omur boyu yemeyecekmiş gibi yemeyin. Arada bir yiyeceksiniz merak etmeyin.
Gunde en az 45 dk tempolu yuruyuş yada egzersiz yapın. Fazlasını yapmak yararınıza olur

Tum diyetimiz boyunca mumkun mertebe yağı, abur cuburu, ekmeği, şekeri ... hayatımızdan cıkartcağız.
Gunde en az 1,5 litre su icilecek (Ben şu an 4 Lt su tuketiyorum caylar haric)
Oğunleri kesinlikle atlamıyoruz, oğun atlayan kilo veremez... Ara oğunler cok cok onemli. Ana oğunden sonraki ara
oğun bizi ana oğune kadar tok tutacaktır.
Gune ac karna 1 bardak sıcak rezene cayı ile başlıyoruz,
Peşinden geceden ıslattığımız 3 kuru kayısılı bir bardak suyu iciyoruz ve kayısıları yiyoruz.
Hemen peşinden yarım lt su icerseniz gunluk su ihtiyacımızın yarım litresini
karşılamış oluruz. Yarım saat yada 1 saat sonra kahvaltı.
Her ana oğun yemeğinin peşinden hemen yeşil cay iciyoruz. Bu şekilde gunde 3 Bardak icmiş oluyoruz.
Gece yatmadan birkac saat once Melisa Cayı iciyoruz. Vucudu rahatlatır, guzel bir uyku cekmenizi sağlar.
Hemen yatmadan 5 dk oncede ılık yada sıcak 1 bardak suyun icine bir yemek kaşığı elma sirkesini koyup bir guzel
iciyoruz. Her gun boyle devam edin...
Ben bu 1 ay boyunca hic ac kalmadım. Yemeden zor zayıflanır zaten. Bilindiği gibi az ve sık yemek metabolizmamızın fazla calışmasını sağlar. Her birşey yediğinizde ictiğinizde metabolizma surekli calışır ve bu da kalori harcamak demektir. ve devam edelim.

Bu corba diyeti ile ilgili bilgiler mutlaka burada paylaşılmıştır fakat ben tekrar yazayım.
HIZLI YAĞ YAKMA DİYETİ: LAHANA CORBASI
Bu diyet; Cok kilolu kalp hastalarının ameliyattan evvel cabuk kilo vermeleri icin… Kurallara uyulduğunda mukemmel ve sağlıklı hızlıbir diyet.
Bu diyet hızlı bir yağ yakma diyetidir. Aldığınızdan fazla kalori bu diyetle yakılır.
Vucuda zararlı maddelerden arındırıp daha sağlıklı hissetmenizi sağlar. Vucuttaki yağları yakma amaclı olduğundan KESıNLıKLE ALKOL ALINMAYACAK. Diyet bittikten 24 saat sonra alkol alınabilir. Aldığınız ilaclar varsa bu diyete mani değildir.
Yağ yakıcı corba bu diyetin anahtarıdır. Ne kadar cok yerseniz o kadar cok kilo verirsiniz. Diyete tam uyarsanız haftada 4.5 ila 8 kilo arası kilo verirsiniz.
Sadece belirtilen yiyeceklerin belirtilen gunlerde yenmesi gerekir. Bir haftada 6.5-7 kg verirseniz, diyete 2 gun ara verin. Daha sonra tekrar başlayabilirsiniz.
Diyette değilseniz corbayı icmeyin.
Bu corba her acıktığınızda yenebilir.
Istediğiniz zaman, istediğiniz kadar yiyebilirsiniz.
Ne kadar cok yerseniz, o kadar cok kilo kaybedersiniz.
Cok uzun bir sure bu corba yenirse, beslenme bozukluğuna yol acar. Bu yuzden diyette belirtildiği gibi diğer yiyeceklerle beraber yenmesi gerekir.
7. gunun sonunda; aldatmaca yapmadıysanız 4.5 ila 8 kg arasıvermip olacaksınız.
Et verilen gunde muhakkak yenilmeli, yuksek proteine gerek var.
GAZLI İCECEKLER (MADEN SODASI DAHıL) YASAK. BOL SU icin.
Yağsız sut, sadece onerilen gunde icilecek. Cay ve Kahveye koymayın.
YEşiL YAPRAKLI SEBZELER, SALATA,LAHANA, BROKOLİ, ISPANAK COK İYİ….
GREYFURT COK İİİ…
Patates gununde (2.GUN ) doğranmamış soğan, domates, tereyağı, biber, ve tuz ilave edebilirsin.
En kotu gun 2. gundur.
BUNDAN SONRA KİLO vermeye başladığınızda motivasyonunuz artacaktır.
Devam edin.
YAĞ YAKICI DİYET CORBASI TARİFİ
2 Adet Orta Boy Kuru Soğan
2-3 Adet Orta Boy Domates
1 Orta Boy Lahananın Yarısı
2 Yeşil Biber
1 Demet Maydanoz
1 Tablet Tavuk Bulyon Suyu
6-7 Adet Buyuk Yeşil Taze Soğan
Biraz Pul Biber
Biraz Kara Biber
Cok Az Tuzot Baharat karışımı eklenebilir.
Aslında tarifte tuz yok diyor ama hic tuzsuz cekilmiyor. Biraz tuz eklenebilir. Ama cok tuzlu yiyenler icin kesinlikle onerim lutfen biraz tuz. Corbaya yağ koymadım. Yağlardan kurtulmak istiyorsak yağsız beslenmeliyiz değilmi

Oncelikle yarım lahanayı kıvırcık doğrar gibi doğrayın yapraklarını. Tarifte belirtilen Kuru Soğan, yeşil biber, maydonoz, yeşil soğan kucuk kestikten sonra, tencerenin dibine hafif su
ekleyerek guzelce kavurun ve bunlar kavrulduktan sonra domatesleri ekleyin. Bu sebzeleri blanderda cırparak da yapabilirsiniz. Domateslerle birlikte hepsim hakkın rahmetine kavuşunca doğradığınız lahanayı ekleyin birazda oyle kavrulsun ve sonrada sebzelerin hepsini ortecek kadar su koyun. Arkasından 1 Adet Tavuk Bulyonu da ekleyip karıştırın. Hepsi pişmeye 15 dk kala tuzu, pul biberi, karabiberi ekleyin damak tadınıza gore. ve en son yemeği ocaktan almadan 5-10 dk once biraz tuzot ekleyin. Sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu corba hakkında bircok yorum okudum tadı berbat falan demişler. Ama inanılmaz lezzetli oldu bu şekilde

Şimdi gelelim gunluk Plana;
1. GUN
CORBA VE MEYVE GUNU
* Her turlu Meyveyi yiyebilirsiniz (Muz Haric)
* Corbayı Her acıktığında istediğin zaman ye.
İcecek Olarak;
Tatlandırıcısız,
*Cay
*Kahve (Sutsuz, Şekersiz, Turk Kahvesi)
*Bol Su
* En az 3 Tabak corba ic 5 e kadar yolu var

1.GUN BEN NE YEMİŞİM;
1 Porsiyon (2 kepce) Lahana Corbası (kahvaltı)
1 Elma (kuşluk)
1 Portakal (kuşluk)
2 Mandalina (oğle)
1 Porsiyondan fazla Lahana Corbası (oğle)
1 Porsiyon Lahana Corbası (akşam)
1 Mandalina (gece)
TOPLAM = YAKLAŞIK 600 KALORİ
2. GUN
CORBA VE SEBZE GUNU
Her turlu sebzeyi yiyebilirsiniz.
( Ispanak yemeği, Tere, Roka, Maydonoz, Salata yapın... vs. )
Kuru Fasulye, Bezelye ve Mısırdan uzak durun.
Akşam yemeğinde odul olarak bir haşlanmış veya fırında kızartılmış;
patates (Ustune minik bir parca tereyağı konulabilir). Biraz tuz ekilebilir.
Bugun hic meyve yemeyin.
İcecek Olarak;
Tatlandırıcısız,
*Cay
*Bol Su

2.GUN BEN NE YEMİŞİM;
2 Porsiyon (4 kepce) Lahana Corbası (Kahvaltı)
Yarım Salatalık (Kahvaltı)
Bol Yeşilliklerden Salata (Oğlen)
Bol Yeşilliklerden Salata (Akşam)
1 Porsiyon Lahana Corbası (Akşam)
Fırında 1 Adet Patates
3 Kaşık Ispanak Yemeği
TOPLAM = YAKLAŞIK 500 KALORİ
3. GUN
CORBA MEYVE VE SEBZE GUNU
İstediğiniz kadar,
*corba,
*meyve (muz haric)
*sebze yiyebilirsiniz.
İcecek Olarak;
Tatlandırıcısız,
*Cay
*Bol Su

Eğer tam olarak uygularsanız : 2.5-3 kg vermiş olmalısınız.
4. GUN
CORBA MEYVE VE SEBZE GUNU ( Muz ve yağsız sut dahil )
Muz ve yağsız sut bugun serbest.
Corbayla beraber en cok 3 muz ve istediğiniz kadar yağsız sut icebilirsiniz.
Muz ve sut vucudunuza yuksek karbonhidrat sağlayacak.
Tatlı ihtiyacınızı azaltmak icin bugun, vucudunuzun potasyum, karbonhidrat, protein ve calcium ihtiyacı olacak. :
İstediğiniz kadar, corba, meyve, sebze yiyebilirsiniz. ( EN COK 3 MUZ )
İcecek Olarak;
Tatlandırıcısız,
*Cay
*Bol Su

4.GUN BEN NE YEMİŞİM;
Bugun listedekiler dışında gece biraz pilav ve birkac kofte yiyerek diyetimi biraz bozdum... Cok pişman oldum
ama kaldığım yerden devam.
Aman siz bozmayın devam

5. GUN
ET, DOMATES VE CORBA GUNU
Bugun kırmızı et (SIğIR eti ) ve domates yiyebilirsiniz.
(300-600 gr et : 4 biftek ) Ve istediğiniz kadar domates yiyebilirsiniz.
Bugun vucudunuzu urik asitten temizlemek icin 6-8 bardak su icin.
Bugun corbayı sadece bir kere icin.
İcecek Olarak;
Tatlandırıcısız,
*Cay
*Bol Su
6. GUN
ET, YEşiL YAPRAKLI SEBZE VE CORBA GUNU
ıstediğiniz kadar et(2-3 parca) ve sebze(istediğın kadar) yiyebilirsiniz. ( ben bugun haşlanmış tavuk yedim )
Patates yok.
Corba en az bir kez icilecek.
İcecek Olarak;
Tatlandırıcısız,
*Cay
*Bol Su

7. GUN
KEPEKLİ PiRiNC, MEYVE SUYU, SEBZE VE CORBA GUNU
Kepekli pirinc,
tatlandırılmamış meyve suları ve istediğiniz kadar sebze yiyebilirsiniz.
Pirinc corbaya konulabilir veya sebzeye karıştırılabilir.
İcecek Olarak;
Tatlandırıcısız,
*Cay
*Bol Su

ŞİMDİ 2 GUN ARA VERİN BU DİYETE. Bu 2 GUNDE OLABİLDİĞİNCE YAĞSIZ YEMEKLER TUKETMEYE CALIŞIN. EKMEK GUNDE 3 DİLİMDEN
FAZLA YEMEYİN BU 2 GUN BOYUNCA... KOLADAN ŞEKERDEN HAMURİŞLERİNDEN HALA UZAK DURUYORUZ. BU 2 GUN İCİNDE BİR BARDAK
LİGHT KOLA İCİLEBİLİR MESELA.
2. HAFTA İLK HAFTA UYGULADIĞIMIZN LİSTENİN AYNISINI YAPIN... Ve Ben bu 2. Haftanın başlamasıyla birlikte sabah kalkıp ac karna rezene cayımı ictim ve peşinden geceden ıslattığım 3 kayısılı suyumu icip kayısıları yedim. Bunu omur boyu yapmayı duşunuyorum ac karna kayısılı su ve rezene cayı...
Bu hafta gunde 1 saat tempolu yuruyuş ve arkasından 30 dk parktaki spor aletleriyle egzersiz yaptım. Hic bırakmadan, yağmur camur demeden... Spor diyete buyuk destek oluyor, hem sıkılaşıyor vucut hem de zayıflatıyor. Artık gunde 2 lt su icmeye başlamıştım.
Buradan sonrasını da yazmaya devam etcem. Herkese kolay gelsin, ve diyetli gunlerinizde başarılı bol zayıf gunler