Selam kızlar,

Benim diyet hikayem oldukca uzun. Taaaa seneler once lahana corbası diyeti başlığına falan yazmıştım onun ustune kac kilo alıp kac kilo verdim hey gidi… şu an yaşım 28 bu arada. Boyum 1.63

Kendimi bildim bileli asla zayıf olmadım. Gorduğum en duşuk kiloda bile balık etliydim. Lise 2de 67 kilo falandım sonra lise 3te oss ye hazırlanıcam diye haftada 6 gun yaptığım yuzmeyi bırakıp yemeğe abanmanın etkisiyle bir anda 90 kiloya cıktım. O kadar hızlı kilo aldım ki, bir hafta giydiğim pantolon ertesi hafta dar geliyordu o derece Universiteye 85 kilo ile başladım 2007de. 2010da 80 kilo iken lahana corbası diyeti yaptm ve inanılmaz bir şekilde bir haftada 73 kiloya duştum. Ev arkadaşım inanamamıştı. Sonrasında diyete devam edip 66-67 kiloda kaldım 2 sene kadar. 2012 yılında yeniden kilo aldım ve 80-82 civarıydım hep.
2014 yılında stresli bir donem gecirmiştim ve gorduğum maksimum kilo olan 92yi gordum. Tup mide ameliyatı olmaya karar verdim. Temmuz 2014te operasyona 94 kilo ile girdim. Cok şukur ağrı, bulantı vs yaşamadan kilo verdim hızlıca. Aslında ameliyattan sonra 2 sene kadar yediğine yine dikkat etmek gerekiyordu hamurişinden uzak durmak, asitli icecek tuketmemek falan. Ama işte istediğim şeyi yiyip kilo vermek cennet gibi gelmişti bana, nasılsa kuş kadar yiyip doyuyordum hep boyle gidecek sandım

2015 yazında, yani ameliyattan 1 sene sonra 57 kiloya kadar duşmuştum. 36 beden giyiyordum. 2015 aralık ayında ailemin yanına memleketime taşındım ve kpss ye hazırlanmaya başladım. İstanbul ’un karmaşasından sonra Bir anda icine duştuğum rahatlıkla kilo almaya başladım, ustelik hala midem kucuk olmasına rağmen. En buyuk suclusu gecenin korunde yediğim cikolatalar. 2016 mayısta nişanımda 64 kilo idim. Duğun eyluldeydi, eylule kadar yeniden 57ye duşerim diyordum ama nerdeeee. 2016 eylulde 67 kilo ile evlendim. Ustune ustluk Atama beklediğim icin calışmıyorum şu an hala ve 8 aylık evliliğimiz boyunca 7 kilo aldım 74 kiloydum bir ay once. Eşim de 6 kilo almıştı.

1 ay once artık yeter dedik eşimle beraber, o diyetisyene gitti, ben diyetisyene gitmek istemedim yazın duğunden once memleketimdeki diyetisyenimin yazdığı liste vardı elimde. Kendim onu yapmaya karar verdim. Fakat beni şupheye duşuren nokta; ben normalde diyet yapmazken de oğlen ve akşam ekmek yemem hic. Borek vs ayrı tabi ama sulu yemeğin yanında falan hic ekmeğe gerek duymam. Diyetisyenim bana sabah 2, oğlen 2, akşam 2 dilim ekmek yazmıştı. Neyse dedim bir bildiği vardır sonucta şeker yok, tatlı yok veririm kilo. 1 haftaya yakın yaptım ama 1 gram bile veremedim. Tahmin etmiştim cunku ben vucudumu biliyorum ekmek bana yaramıyor tam buğday bile olsa.

Ben de Karatay diyeti yapmaya karar verdim kitabı aldım okudum, kuruyemiş aşırı severim zaten tam bana gore dedim. Yaklaşık 1 aydır Karatay yapıyorum. Bu sabah tartıldım, 68.8 kiloyum. Burayı da gunluk olarak kullanıcam tartıldıkca yazarım.

Herhangi bir sorunuz olursa seve seve cevaplarım.