Merhaba kk.. 20'lerinde 97 kiloları gormuş, cocukluğundan beri yılları diyet yapmakla doğrusu yapmaya calışmakla gecmiş bir kızdım. 16 yaşında anoreksiktim.. 32 kiloyu gormuş,mezardan cıkmış gibi gorunuyordum, cok hastaydım,ayaklarım ,midem..yuruyemiyordum bile ,kucakta taşıyorlardı beni..hastanelerde yaşıyordum..Kısacası oluyordum..,Ben de dahil etrafımdaki herkes benden umidi kesmek uzereydi..Tedaviyi kabul etmiyordum cunku hastalığımı kabul etmiyordum..Sonra babamın "ya kendini toparlarsın ya da seni zorla hastaneye yatırırım,okul filan da bitti..unut demesiyle "bana dank etti tamam baba dedim bir ay ve o bir ay icerisinde aldığım kiloyu anlatamam..kendime işkence ettim..Tabiki bana diyetisyen psikolog kontrolunde bu işi yapmamı soyluyorlardı ama ben tabiki kabul etmiyordum..herkese benikendi halime bırakmalırını soyluyordum..onume geleni yiyordum..Yeni bir hastalığa adım attığımın farkında bile bile değildim..Ve artık bir aşırı ,catlarcasına yeme sendromuna geciş yapmıştım..Genellikle anoreksiya devamında gorulen evre..Ve sonrasında tabiki bir bakmışım bulumik olmuşum..Bunların tek sebebi kendimi yıllarca diyete zorlamak,Kendimi bir şeylerden mahrum bırakmaya calışmakla oldu..Buradan bunu okuyan herkese yalvarıyorum..Lutfen ama lutfen kesinlikle diyet filan yapmayın..Hangi yaşta olursanız olun..Belki ilk aylar belki de ilk yıllar her şey yolunda gibi gorunse de ileri de acısı cıkıyor bunların..Cunku diyet yapmak insan doğasına tamamen aykırı.. hele hele de oyle duşuk kalorili,duşuk şekerli,karbonhidratlı diyetler asla ve asla... Bir insanın uzun donemde 1600 gibi kaloriler ile yaşaması cok zor..Bazı diyetisyenler 1200 - 1500 kalorilik diyetler veriyorlar..İnsanları ac bırakıyorlar resmen.. Neden insanlar surekli diyet yapmaya calışıyor..biri bitiyor biri başlıyor.. Bir turlu tutunamıyorlar..cunku sağlıklı bir insanın alması gereken kalori bundan cok cok daha fazla .. Tum bu yanlış yonlendirmeler yedi bitirdi beni Karbonhidrat kilo yapar sacmalıklarına asla inanmayın,Duşuk yağlı olduğu surece doyana kadar yemeliyiz..İnsan beyninin bedenin şekere karbonhidrata ihtiyacı var..Bana hep boyle dediklerinde..Tabi tabi derdim.. Ama haklılarmış Ben bunların ne zaman mı farkına vardım bundan 2-3 yıl kadar once gercek bir iyileşme yolunda ciddi adım attım ve kalori shesabı ,macro hesabı vs yapmadan doyana kadar yemeye karar verdim..Sağlıklı şeyler yiyin..Daha cok bitkisel duşuk yağlı,sağlıklı besinler..Sağlıklı şeyleri coğunlukta yiyorum cunku bu benim yeme alışkanlığım..Canımın cektiği şeyler sağlıklı şeyler..Belki bir iki gun cok yiyorsam ertesi gunler canım cok yemek istemiyor..İnanın bedenimiz bizden daha akıllı o ger şeyi bizden daha iyi biliyor..Doyana kadar yiyip kilolarımı verdim..Elbette iniş cıkışlarım oluyor3-5 kilo gibi.. (Yıllar once bir kilo alsam dunyalar başıma yıkılırdı..hey gidi gunler hey..tum hayatım kilom uzerinden yaşardım )(mesela 1.5 ay once işten ayrıldım ve evde oturmaktan 5 killo aldım 60 olmuşum ) Bazı haftalar doymak bilmiyorum ve sadece yiyorum Sonraki haftalar bazen sıradan oluyor bir bakmışım kiloları geri veriyorum..(Bu arada hip0tiroidim ilac kullanıyorum..oyle canavar gibi metabolizmam yok yani).. şimdi 26 yaşındayım yemekle guzel fazla guzel bir ilişkim var şukurler olsun.. Anoreksiya,binge eating(tıkanırcasına yeme sendromu),bulumia..bunlarla yaşamanın ne demek olduğunu sadece bu durumu yaşayanlar anlar..Oyle masallardaki gibi birden bire iyileşmedim..Atlatmam uzerine toprak serpmek asla kolay olmadı..bu aylarımı,yıllarımı alan bir surec oldu..Ama başardım..Bu bir mental hastalık olduğu icin izleri hep kişide kalacak ama benim icin bitti.. "A kız ne guzel cok fit belki bir iki gun şaz yesem iyi olur " gibi anlık duşunceler nadir de olsa fısıldanıyor kulağıma " Sadece he he diyip geciyorum o duşuncelere ..Artık mutluyum gercekten..Uzun bir yazı oldu ama Yazmak,bahsetmek istedim,belki aramızda boyle durumlarla mucadele edenler vardır...bunları duymaya ihtiyacı olanlar vardır..Umarım benim hikayemden herkes alması gerekeni alır.. Son sozum "Diyetlerden uzak durun".Sağlıcakla kalın