merhabalar.
Ben 18 yaşında bir lise son sınıf oğrencisiyim.
Son 1.5 - 2 yıldır şoyle bir problem yaşıyorum (zaman gectikce kotuleşti). Ayakta durduğumda ya da cok uzun sure oturduğumda sırtım ağrımaya başlıyor. Bu sebepten oturu ders calışamıyorum veya normalde cok zevk aldığım bilgisayardan da zevk alamıyorum. Sırtım ağrıdığında hemen yatıp dinlenmem gerekiyor. Bir sure dinlendikten sonra ağrısı geciyor ama eğer oturmaya devam edersem tekrar aynı oluyor. Okuldayken de bu cok sıkıntı oluyordu, okulun son saatlerine doğru harap oluyordum. Şimdi bu COVID-19 olaylarından dolayı okula gidemiyoruz zaten ama evdeki vaktimi de yatarak boş gecirmek istemiyorum.
Fizik tedaviye daha once birkac kere gitmiştim, rontgen cekmişlerdi ve bende skolyoz olduğunu ama derecesinin cok duşuk olduğunu soylemişlerdi. Ben de cok ağrı cektiğimi soyleyince skolyozdan bu kadar ağrı olmaz demişlerdi. Bu sebeple 2 kez Mr'a girdim ama başka hicbir şey bulunamadı. Doktor son care olarak spor yapmamı istedi, kağıt falan verdi (normalde hic spor yapmayan biriyim, bunu doktor da tahmin etti ve benden egzersizleri yapmamı istedi). Ayrıca yuzmemi istedi. Hic yuzmedim (yuzme bilmediğim icin ve hoca tutmak cok pahalı olduğu icin ve de okuldan ve kurstan zaman bulamadığım icin). Ama kağıttaki tum egzersizleri her gun yaptım. Birkac hafta gecti, değişen bir şey olmadığı icin ben de YouTube'daki diğer egzersizleri falan yaptım, onlar da KÂR etmedi. O yuzden ben de artık bıraktım egzersizleri falan. Ağrı kesiciler de yeterli olmuyor ağrıları gidermeye. Bugun artık direncimin sonuna geldim ve yine bu inanılmaz sırt ağrısıyla size yazıyorum. Lutfen bana yardımcı olun yoksa artık maalesef ki daha fazla katlanamayacağım. Son olarak da kendimden biraz bahsedeyim. 1.87 m boyunda 96 kilo bir erkeğim. Evet, fazla kiloluyum. Size de soylediğim gibi daha once cok sporla falan işim olmadı (keşke daha zeki olsaymışım da dikkat etşey mişim). Genelde hareketsiz yaşıyorum, vaktimin coğunu evde geciriyorum. Bu arada sırtım ağrımaya başladığında aynı zamanda cok kutluyor da. Sırtım ağrıdığında ceşitli egzersizlerle sırtımı kutletiyorum ve yatıp dinleniyorum.
Lutfen bana yardım edin, bu problem hayatımı buyuk olcude etkiliyor ve beni cok kısıtlıyor. Şimdiden her tavsiyeniz icin teşekkur ederim.
Kronik sırt ağrısı
Sağlık0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Kronik sırt ağrısı