Bir okulda 200 puanla calışırken okulun normu daraldı deyip, norm fazlası yapıyorlar. Bakıyorsun komşu okulda 40 puanla calışanın normunda daralma yok. Sana, actığı okullar 200 km. uzaklıkta. Yandaki okuldaki 40 puanla rahat. Senin istersen 1000 puanın olsun, ne care. Boyle sacmalık olur mu? Norm belirlenirken eğitim bolgesindeki toplam ders yukune gore belirleniyor. Bazı okullar 15 saatle bile norm alamıyor. O okullara yan okuldaki oğretmenler geliyor. Demek ki okul normu diye birşey yok. Eğitim bolgesi normu uygulanıyor. O zaman norm dışı kalması gereken de eğitim bolgesindeki en duşuk puanlı kişi olmalı. Bu sistemde kimsenin huzurlu olması mumkun değil. Siz bir okulda 300 puanla calışırken, basiretsiz idare ders sayısını fazla girse 1 norm daha acılsa 301 puanlı biri gelse, ders sayısını sehven hatalı giren idare yanlışını duzelttiğinde 300 puanla siz norm dışı kalacaksınız. Kalınca n'olacak? RESEN ATAMA REZALETİ. Şimdilerde bir de bu cıktı. Bu rezaleti de bir dahaki yazımızda işleyelim. Zira bu kadar eziyeti ust uste hic bir bunye kaldırmaz.