Surekli ac hissediyorum
Sağlık0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Surekli ac hissediyorum
-
20-10-2022, 11:18:56Evet boyle bir sıkıntım var. Surekli ama surekli ac hissediyorum. Ayı gibi yesem bile 1 saat sonra tekrardan acmışım gibi his geliyor. Abim surekli gizli gizli yemek yerken yakalıyor mesela. Akşam yemek mi yedik. 1 saat sonra kalan yemekleri gidip tekrar yiyorum. Kendimi durduramıyorum yani. Yani o yemeği yemesem olecekmişim gibi oluyorum. Rahatsız oluyorum yemeden yani. Yemek beni mutlu ediyor. Ben zayıf kalınmama taraftarıyım. Ama cokta kilolu olmanın farklı sorunlara yol acacağını biliyorum. Kalp ve damar rahatsızlıkları, diyabet, tansiyon. Ancak bunları bilmeme rağmen zayıflamak istemiyorum. "Dunyaya 1 kere geldim, onu da kendimi yemekten uzak tutarak mı yaşayacağım?" diye duşunuyorum surekli. Boy:176 cm Kilo:90 Gecen ay kalp muayenesi icin gitmiştik. EKG cekildi, ultrason cekildi. Doktor, "AORT damarın cok hafif daralmış" dedi. Ama bu kilodan veya tansiyondan olabilirmiş. Koluma tansiyon holter takıldı. 24 saat boyunca kolumdan hic cıkarmadım. Tansiyon holter nedir bilmeyen varsa, 24 saat boyunca 30 dakikada bir tansiyonu olcuyor. Tabii bu kolundayken gece uyumak cok zor oluyor. Tansiyon holterin suresi doldu ve cıkarttırmaya gittik. Bu holter, benim saatine kadar ne zamanlar, tansiyonumun kac olduğunu doktorumun bilgisayarına kaydeden bir ozelliğe sahip. Cıkarttırınca sonuclara baktı. Tansiyonum acayip değil ama biraz yuksekmiş. İlaclık durum yokmuş ancak dikkat edilmesi gerekiyor dedi. Bu sefer, "1 ay boyunca bir sabah, bir akşam toplamda tansiyonunu gunde 2 kez olc" dedi. Ve ayrıca nefroloji doktoruna gorunmemi istedi. Tansiyon bobrekten dolayıda olabiliyormuş. Bu yuzden nefroloji bolumune gitmemi istedi. Randevu bir turlu bulamadık. İlk boş bulduğumuz randevu gorunce hemen alacağız. Ve doktor, aşırı yağlı, aşırı tuzlu, aşırı şekerli şeylerden mutlaka uzak dur ve mutlaka kilo ver dedi. Ben ne yapacağım bilemiyorum. Bu şey benim icin en ağır işkencedir. Ne yapacağım? Cok uzun oldu, buraya kadar okuyanlara teşekkurler.