COVID-19 Virusunu Ciddiye Almayan İnsanlar İcin sağlıklı Cevaplar​

COVID-19 (2019 Korona virus Hastalığı) salgını nedeniyle alınan onlemler kapsamında da goruyoruz ki maalesef insanlarımız virusten daha cok bilincsiz veya duşuncesiz insanlar ile uğraşıyorlar. O zaman diyorum ki neden nazikce cevaplar uretip onlara soylemiyoruz?

Mesela ben Musluman ve yaşlı insanlar uzerinde devam etmek istiyorum.

Uyarılara rağmen camilere girmeye calışan ve toplu namaz kılanları nazikce şu şekilde uyaralım:
İslam'a inanmayan da lutfen okumaya devam etsin.

İslam dini, sağlığı hice saymayı haram kılmıştır. Evet. Daha korona virusu meydana cıkmadan once bu konuda konuşuldu. Deprem konusunu araştırırken YouTube'da deprem olmasına rağmen insanların namazları terk etmediğini gorduk. Bu konuda şoyle yorumu yaptım:

Boşuna kılıyorlarmış!
Genişletmek icin tıkla...

Neden mi? Cunku İslam'a gore insanların bedeni Allah'ın size olan bir emanetidir ve her şeyden onemlidir. Buna ibadet de dahil.
Yani şunu diyorum ki deprem olduğunu gorduklerine rağmen namaz kılarken olselerdi kacmadıkları icin buyuk bir gunahla giderlerdi.
Yani bu konun ozeti şudur: Gidip sağlığını ve milletin sağlığını hice sayıp namaz kılıyorsa biri bilsin ki onun orada yaptığı ibadeti Allah kabul etmez!
Kalkıp ta boşu boşuna camilerin kapanmasına "İslam dışı eylem!" Şeklinde boşu boşuna tepki gosterip gerginlik yapmanın hicbir alemi yok.

Uyarı: Lutfen Musluman olmayanlar "Patch geldi." Ya da "Şu din boyle, şu din şoyle!" Şeklinde konuşarak kontrol edilemez insanları daha da kontrolden cıkarmasınlar.

Virusun varlığına inanmayan yaşlılarımızı şu şekilde uyaralım:
Her hastalık veya virus gorulmek zorunda değildir. Nasıl kaşınan bir şirin kediyi elimizle sevmekten cekiniyor isek bu da boyle bir şey. Ulkeye Suriyeliler geldiğinden beri bazı insanlarda uyuz hastalığı baş gostermeye başladı. Bu hastalığın kurbanlarından biri de ben oldum maalesef. Bu hastalık bulaşıcı. (Allah'a bin şukurler olsun ki kurtuldum.) Uyuz hastalığını taşıyorum desem kalkıp bana sarılmaz ve benden uzak dururlar değil mi? Ama elinle goster dersem gosterebilir mi? Hayır.
Adama sorarlar: Hangi hastalık gorunur oldu ki bu virus gorulsun!

Okuduğunuz icin teşekkurler. Alıntı değildir ve kendim yazdım. Lutfen paylaşmak veya farklı web sitesine alıntı yapmak isteyenler kaynak olarak bu Technopat bağlantısını paylaşın.
https://www.technopat.net/sosyal/ko...mayan-insanlar-icin-saglikli-cevaplar.867239/

Hasan Merkit.