Merhaba arkadaşlar! Size kısaca ozet gecmek istiyorum diyet hikayemi. Okumak icin başka bir şehirde yatılı yurda gidene kadar zayıf bir kızdım aslında. Yurtta sınav stresi muhabbet ortamları vs. aburcuburu fazla kacırdım. Bir kac sene hep boyle beslendim. Evlendikten sonra da birkac ay hep gezdik ve yedik. Sonrasında doktora bir rahatsızlığım yuzunden gittiğimde. Doktor tartmak istedi. Ve 73 kilo cıktım. Uzun zamandır tartılmıyordum. Ve doktorun yanında incecik bir stajer kız vardı eşimin yanında cok utandım. Boyumda 1.56 kısayım yani.Hemen diyete başladım. 6 24 kilo verip 49 kiloya duştum. Bir sure sonra da 52'ye cıkıp orada kilomu sabitledim. Hamilelik surecim oldu ve doğuma 58 kilo ile gittim. Doğumdan sonra 53'geri inmiştim. Ve emzirme derken 51 olmuştum. Ama bu uc ayda doğumdan sonra troid rahatsızlığımın oluştuğunu ve yavaş yavaş kilo aldırdığını oğrendim biraz da ıştahım artmıştı zaten. Gene 58'e cıkmıştım. Troid ilacı kullanıyorum. Bir hafta once de intermittent fasting denilen diyeti yapmaya başladım. Zaten bayadır aklımdaydı. Bugun tartı gunumdu gecen hafta pazartesi 57.3 iken bugun 55.5 cıktım tartıda. Hedeflerim kısa sureli. Ilk hedefim 53 sonra 49 inşaallah. Ve size bir şey daha soyleyeyim. Biz uc arkadaş diyete başlamıştık. Birimiz 110 dığerimiz 76 ben de 73'tum.
110 olan arkadaş 75'e duştu hamilelik doğum sureci gecirdi ve hala kilosunu koruyor. 76 olan arkadaş 46'ya duştu ve 3 yıldır kilosunu koruyor. Ben ise bu uc ayda troid ve iştah artması sonucu kilo almış bulundum. Ve arkadaşlar diyetin yanı sıra her akşam 30 dk eliptik ve 30 mekik cekiyorum.Haftasonları da 15.000 adım atıyoruz eşimle birlikte. Bazı gunler 30.000 adım oluyor.
Şunu da belirteyim hamilelik ve emzirme surecinde diyet yapmadık arkadaşımla aynı gecti o donemlerimiz. Kısacası cok kararlıyım ve istediğim vucuda kavuşuncaya kadar pes etmeye niyetim yok inşaallah