Herkese merhaba, selamınaleykum burda yeniyim uzun araştırmalar yaptım ve mide balonu hakkında burda bir başlık buldum o da baya ihmal edilmiş eksikti bende carşamba sabahı takılacağım mide balonunu burda anlatmak istedim umarım sizlere yardımcı olur.
Mide balonu 1.ve 2. tip obezite tedavisinde uygulanır bende uygulayacağım 165 boyunda 88 kiloyum 3 4 ayda 17 kilo alıp rekora koştum ve cok uzgunum. Bağışıklık rahatsızlığım var hızla kilo alırım boğazımdan kıssam hasta olurum kısmaktan kastım bildiğiniz olum diyeti once tup mide ameliyatı istedim bir cok doktora gorundum bir ozel hastane 17.650 tl istedi universite doktoru bana tum riskleri anlattı vucut kitle endeksim 40 olsa olurmuş ama değil cok zayıflayıp hasta olabilirim kolay gibi gorunsede ağır bir ameliyat arkadaşlar zaten yaşam tarzınızı değiştirmez şeker un tuz gece yemek yemeleri bırakmazsanız kiloları verip geri alırsınız o yuzden hicbir yonteme guvenmeyin tum bu yontemler zayıflamaya destek olur ama yemeye devam eder midenizi genişletirsiniz tum maddi manevi caba boşa gider. Gelelim işleme bugun pazartesi kan testi yaptırdım goğus filmi cektim anestezi doktoruna gorundum orta riskli dedi bu kilo ile normal zaten birde eski bir ameliyatım var. Carşamba takılacağım balonu ilk 3 gun biraz sıkıntılı olabilirmiş sonrası hafifleyerek sıkıntılar yok olurmuş bakalım elimde olursa carşamba yazacağım ama bu durumu balon cıkana kadar her hafta yazacağım takipte kalın